Kā pagatavot visgaršīgākās mājas kotletes

Kotletes mēdz būt dažādas: franču maltās gaļas kotletes, vācu šniceles, poļu gaļas veltnīši, turku „kefte”, Kijevas kotletes, Požarskas u.c. Taču šodien vēlos pastāstīt par pašām garšīgākajām. Tie, kas tās ir pagaršojuši, nekad nespēs aizmirst šo garšu un aromātu. Tādas var būt vienīgi īstas mājas kotletes. Jums ir paveicies, jo tagad jūs zināt, kā pagatavot visgaršīgākās, labākās un veselīgās mājas kotletes.

Teikšu jums uzreiz: uz šādām kotletēm viesus, kā zināms, neaicina, jo to pagatavošana ir ilga, bet lai paēdinātu viesus, ir citas receptes, kuru pielietošanai nav vajadzīgs tik daudz laika, kā šīm. Restorānā šādas kotletes nav iespējams pasūtīt – tur ir ēdiens ir ļoti atšķirīgs. Nē, šādas kotletes jūs varat pagatavot vienīgi paši sev un tikai priekš sevis.

Kā pagatavot visgaršīgākās mājas kotletes

Kāpēc tas ir ilgstošs process? Tāpēc, ka visgaršīgākajām kotletēm maltā gaļa jāpagatavo pašiem. Veikala pusfabrikāti šeit nederēs. Ir jāapcep maizīte un jāpagatavo sausiņi rīvmaize, jo veikala – nav zināms, cik tie tur ilgi atradušies, var būt rūgteni. Bet ja jums būs laiks un jūs pagatavosiet ... Tad jūs pat aiz ausīm no tiem neatraus. Gatavojam?

Visgaršīgākās mājas kotletes

4 porcijas
00:00
Novērtējums: 356
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Visgaršīgākās mājas kotletes
Gatavojam mājas kotletes – no iekšpuses sulīgas ar brūni apceptu maliņu.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 1 maizes klaips
  • 400 g cūkgaļas
  • 200 g liellops
  • ¼ sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g piens
  • Sāls
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Kārtīgi uzkarsējiet cepeškrāsni. Nogrieziet cietajam klaipam garozu, sagrieziet un lielu tā daļu izklājiet uz cepešpannas (2/3 klaipa). Lieciet cepeškrāsnī un izslēdziet gāzi. Starp citu, var izmantot tosteri.
Visgaršīgākās mājas kotletes
2.
Pēc 5-7 minūtēm maize pārvērtīsies lieliskos sausiņos. Atliek tikai tos sasmalcināt ar blenderi.
Visgaršīgākās mājas kotletes
3.
Paņemiet atlikušo klaipu un uzlejiet tam nedaudz piena. Maize kotletēs vajadzīga, lai piešķirtu tām blīvumu. Bez tās kotletes nesanāks garšīgas.
Visgaršīgākās mājas kotletes
4.
Sagrieziet gaļu kubikos, notīriet sīpolu un ķiploku.
Visgaršīgākās mājas kotletes
5.
Ņemiet gaļas maļamo mašīnu un samaliet gaļu, sīpolus, ķiploku un klaipu. Samaisiet malto gaļu, nedaudz padauziet un ielieciet uz pusstundu ledusskapī
Visgaršīgākās mājas kotletes
6.
Sakarsējam cepešpannu. Samitrinām rokas aukstā ūdenī un formējam apmēram 75 gramus lielas bumbiņas. Pēc tam no bumbiņām veidojam klasiskās formas kotletes – garenas ar nedaudz spiciem galiem, biezums – pusotrs – divi centimetri.
Visgaršīgākās mājas kotletes
7.
Apviļājam kotletes sausiņu rīvmaizē.
Visgaršīgākās mājas kotletes
8.
Uzkarsējam pannu un ātri apcepam mūsu kotletes. Mums jāpanāk, lai rīvmaize izveidotu garoziņu.
Visgaršīgākās mājas kotletes
9.
Izliekam apceptās kotletes uz pannas un liekam cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm pie 180 grādu temperatūras. Pie šāda gatavošanas veida kotletes sanāk sulīgas un ar brūni apceptu garoziņu.
Visgaršīgākās mājas kotletes

Šādas kotletes visieteicamāk pasniegt ar kartupeļu biezputru un sālītu gurķīti.  Var arī kopā ar konjaka glāzīti vai vīna kausu. Labu apetīti! P.S. Starp citu, baltmaizi var aizvietot ar rudzu maizi – sanāks ne mazāk gardi.

Viss kulinārijas šedevriem