Kā pagatavot visgaršīgākās mājas kotletes
Kotletes mēdz būt dažādas: franču maltās gaļas kotletes, vācu šniceles, poļu gaļas veltnīši, turku „kefte”, Kijevas kotletes, Požarskas u.c. Taču šodien vēlos pastāstīt par pašām garšīgākajām. Tie, kas tās ir pagaršojuši, nekad nespēs aizmirst šo garšu un aromātu. Tādas var būt vienīgi īstas mājas kotletes. Jums ir paveicies, jo tagad jūs zināt, kā pagatavot visgaršīgākās, labākās un veselīgās mājas kotletes.
Teikšu jums uzreiz: uz šādām kotletēm viesus, kā zināms, neaicina, jo to pagatavošana ir ilga, bet lai paēdinātu viesus, ir citas receptes, kuru pielietošanai nav vajadzīgs tik daudz laika, kā šīm. Restorānā šādas kotletes nav iespējams pasūtīt – tur ir ēdiens ir ļoti atšķirīgs. Nē, šādas kotletes jūs varat pagatavot vienīgi paši sev un tikai priekš sevis.
Kāpēc tas ir ilgstošs process? Tāpēc, ka visgaršīgākajām kotletēm maltā gaļa jāpagatavo pašiem. Veikala pusfabrikāti šeit nederēs. Ir jāapcep maizīte un jāpagatavo sausiņi rīvmaize, jo veikala – nav zināms, cik tie tur ilgi atradušies, var būt rūgteni. Bet ja jums būs laiks un jūs pagatavosiet ... Tad jūs pat aiz ausīm no tiem neatraus. Gatavojam?
Visgaršīgākās mājas kotletes
Sastāvdaļas
- 1 maizes klaips
- 400 g cūkgaļas
- 200 g liellops
- ¼ sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 g piens
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Šādas kotletes visieteicamāk pasniegt ar kartupeļu biezputru un sālītu gurķīti. Var arī kopā ar konjaka glāzīti vai vīna kausu. Labu apetīti! P.S. Starp citu, baltmaizi var aizvietot ar rudzu maizi – sanāks ne mazāk gardi.