Mērces

Mērču receptes un ēdieni ar tām. Kā no vienkārša ēdiena ātri pagatavot šedevru.

Lai pagatavotu humusu, mums ir vajadzīgs tahini – tā ir pasta no sezama sēklām (kunžuts jeb sezams – viens un tas pats). Pie mums pārdošanā tā ir reti sastopama. Visbiežāk, jautājot garšvielu pārdevējam: “Vai jums ir tahini?”, par atbildi izdzirdēsiet: “Kas tas tāds ir?” Par laimi šī pasta ir ātri pagatavojama.

Ja reiz runa ir par meksikāņu virtuvi, tad es nevaru nepastāstīt par vienu no pamata mērcēm. Latīņamerikas valstīs tā ar lieliem panākumiem ir nomainījusi majonēzi. Ja jūs šo mērci vēl neesat garšojuši, tad jūs sagaida liels atklājums! Izmēģiniet to kopā ar kesadiljām, vistas ēdieniem, netreknu gaļu un dārzeņiem.