Tahini (tahina, thina)

Lai pagatavotu humusu, mums ir vajadzīgs tahini – tā ir pasta no sezama sēklām (kunžuts jeb sezams – viens un tas pats). Pie mums pārdošanā tā ir reti sastopama. Visbiežāk, jautājot garšvielu pārdevējam: “Vai jums ir tahini?”, par atbildi izdzirdēsiet: “Kas tas tāds ir?” Par laimi šī pasta ir ātri pagatavojama.

Tahini (tahina, thina)

1 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Tahini (tahina, thina)
Tahini – tā ir pasta no sezama sēklām
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 100 g. baltās sezama sēkliņas
  • 2 ēd. k. sezama eļļa
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Apcepam sezama sēkliņas cepeškrāsnī vai uz pannas 5-7 minūtes ilgi, līdz tās ir ieguvušas vienmērīgu zeltainu toni. Atdzesējam.
Tahini (tahina, thina)
2.
Ieberam blenderī un pievienojam sezama eļļu.
Tahini (tahina, thina)
3.
Ar blendera palīdzību sēkliņas kopā ar eļļu kārtīgi sasmalcinām. Sēkliņas pārvēršas staignā, aromātiskā un viendabīgā masā, kas līdzinās krēma-pastai.
Tahini (tahina, thina)

Šo tahini pastu var uzglabāt aptuveni mēnesi. Ja eļļa noslāņojas (tas ir dabisks un normāls process), tad pasta ir kārtīgi jāsakrata, lai tā vienmērīgi sajauktos un atgūtu savu viendabīgo konsistenci.

Viss kulinārijas šedevriem