Pildīta paprika

Pildīta paprika

Pildīta paprika – tā droši vien ir vispiemērotākā recepte svētku galdam. Ēdiens ir pavisam vienkārši pagatavojams (kaut gan daudzi to uzskata par sarežģītu), tam vajadzīgs minimāls trauku daudzums, produktu ziņā ekonomisks, “piesātināts” (un kā vēl, lai apēstu veselu piparu – tas ir jāspēj!), un kas ir lieliski, tie garšo visiem.

Pildīto papriku pagatavošanas process ir līdzīgs kāpostu tīteņu gatavošanai.  Tāpat arī gatavojam pildījumu un mērci. Un sutinām uz nelielas uguns. Vienīgi atkrīt noņemšanās ar kāpostiem.

Pildīta paprika

Es tos parasti gatavoju, kad ir gaidāma liela viesu kompānija. Un kad visi ir sasēdušies pie galda, katram tiek liels, aromātisks pipars. Tas tiek pārliets ar krējumu.. un tālāk ir dzirdama vienīgi čāpstināšana un uzslavas J Visumā atsevišķas spēcīgās personības saņemas arī uz papildporciju!

Pildīta paprika – klasiskā recepte

Pildīta paprika

Novērtējums: 4
Skaits: 19
Jūsu novērtējums: ?
Pildīta paprika – tā droši vien ir vispiemērotākā recepte svētku galdam.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 6 paprikas
    • 2 burkāni
    • 1 sīpols
    • 500 g. cūkgaļa
    • 200 g. rīsi
    • 4 ēd. k. Krējums
    • 2 ēd. k. tomātu pasta
    • Sāls
    • Pipari
    • Sagatavošanās laiks: 20
    • Gatavošanas laiks: 60
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1.Liekam vārīties rīsusLiekam vārīties rīsus. Ieberam tos katliņā un pārlejam ar aukstu ūdeni aptuveni 1 cm virs rīsu līmeņa. Tiklīdz sāk vārīties, nogriežam mazāku uguni un vārām vēl 10 minūtes.
    • 2.Uz visrupjākās rīves sarīvēju sīpoluLai visu paveiktu ātri, es šajā receptē izmantoju virtuves procesoru. Un uz visrupjākās rīves sarīvēju sīpolu (3/4) un burkānus.
    • 3.Otru pusi apcepamPusi burkānu izliekam katliņa dibenā, kurā sutināsies pipari. Otru pusi ar sīpoliem apcepam.
    • 4.Pievienojam rīsusIevietojam apceptos sīpolus un burkānus traukā. Pievienojam rīsus.
    • 5.Paprikam izgriežam astītesPaprikai izgriežam astītes. Attīrām to no sēklām, baltajām starpsieniņām un apcepam uz pannas no visām pusēm.
    • 6.Pievienojam gaļas pildījumuTālāk gatavojam pildījumu. Sagriežam lielos kubikos gaļu. Ievietojam to procesorā. Pievienojam atlikušos sīpolus, sāli un piparu. 30 sekundes un pildījums ir gatavs.
    • 7.Pievienojam gaļas pildījumuPievienojam gaļas pildījumu rīsiem ar burkāniem un kārtīgi to samaisām.
    • 8.Pildām papriku un liekam tos katliņā.Pildām papriku un liekam tos katliņā.
    • 9.Gatavojam no krējuma un tomātu pastas mērciGatavojam no krējuma un tomātu pastas mērci. Kārtīgi visu samaisām un lejam klāt pie pipariem. Pēc tam pievienojam ūdeni. Ūdenim ir jānoklāj pipari par 2/3 virs to augstuma. Uzliekam vāku un sautējam uz nelielas uguns vēl aptuveni stundu.

    Pasniedzam ar krējumu un zaļumiem. Tā kā ēdiens ir sātīgs, pie tā labi derēs atdzesēta šņabja glāzīte. Izmēģiniet, tas ir garšīgi!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      22.08.15 11:08 Re: Pildīta paprika

      Cik garšīgi sanāca!

    2. ,
      31.08.15 03:08 Re: Pildīta paprika

      vai tiešām virtuves kombains jādēvē par procesoru?

      1. ,
        31.08.15 09:08 Re: Pildīta paprika

        Virtuves kombains = food procesor (eng). Manuprāt jā, bet es nesmu filologs.

    3. ,
      03.09.15 08:09 Re: Pildīta paprika

      Food processor (ar 2 s burtiem-ja kas)jau nu būtu gan…bet recepte taču tomēr ir latviešu valodā(es te nebūt tautiski nešņaukājos..pati jau sen UK dzīvoju)!!!
      Un tātad,izmantojamās virtuves tehnikas noaukums arī būtu jāraksta latviešu valodā..Citādi izskatas pēc Apollo ziņu portāla,kur gudrīši bliež ar Googles tulkotāju!!!
      Bet pats ēdiens ir ok..bieži tadu gatavoju pusdienās.

      1. ,
        03.09.15 09:09 Re: Pildīta paprika

        Paldies Antra un Linda, jums ir taisnība. Domāju ka man ir nepieciešama korektora palīdzība. Es jau viņu mēklēju.

    4. ,
      30.08.16 09:08 Re: Pildīta paprika

      To gan nebiju domājusi, ka šis vienkāršais ģimens vakariņu ēdiens tiktu dēvēts par Svētku pusdienām.

    5. ,
      02.10.16 01:10 Re: Pildīta paprika

      Paldies par ļoti izsmeļošu un ilustrētu recepti!
      Liels prieks, ka kādam atradies laiks ne tikai nopūlēties virtuvē un pagatavot gardu ēdienu, bet arī NOBILDĒT un padalīties priekā un idejās ar citiem. Pateicos-atsvaidzināju savu seno atmiņu!
      Taču žēl, ka joprojām un visur un par jebko meklējam KAŠĶI. Un visviegāk to darīt kādā no I-neta portāliem, jo-NEVIENS TAČU NEZIN….

    Pievienot komentāru