Pildīta paprika
Pildīta paprika – tā droši vien ir vispiemērotākā recepte svētku galdam. Ēdiens ir pavisam vienkārši pagatavojams (kaut gan daudzi to uzskata par sarežģītu), tam vajadzīgs minimāls trauku daudzums, produktu ziņā ekonomisks, “piesātināts” (un kā vēl, lai apēstu veselu piparu – tas ir jāspēj!), un kas ir lieliski, tie garšo visiem.
Pildīto papriku pagatavošanas process ir līdzīgs kāpostu tīteņu gatavošanai. Tāpat arī gatavojam pildījumu un mērci. Un sutinām uz nelielas uguns. Vienīgi atkrīt noņemšanās ar kāpostiem.
Es tos parasti gatavoju, kad ir gaidāma liela viesu kompānija. Un kad visi ir sasēdušies pie galda, katram tiek liels, aromātisks pipars. Tas tiek pārliets ar krējumu.. un tālāk ir dzirdama vienīgi čāpstināšana un uzslavas J Visumā atsevišķas spēcīgās personības saņemas arī uz papildporciju!
Pildīta paprika
Novērtējums: 182
Skaits: 2
Jūsu novērtējums: ?
Pildīta paprika – tā droši vien ir vispiemērotākā recepte svētku galdam.
- 6 paprikas
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 500 g. cūkgaļa
- 200 g. rīsi
- 4 ēd. k. Krējums
- 2 ēd. k. tomātu pasta
- Sāls
- Pipari
Atzīmēt vis ir
1.
Liekam vārīties rīsus. Ieberam tos katliņā un pārlejam ar aukstu ūdeni aptuveni 1 cm virs rīsu līmeņa. Tiklīdz sāk vārīties, nogriežam mazāku uguni un vārām vēl 10 minūtes.
2.
Lai visu paveiktu ātri, es šajā receptē izmantoju virtuves procesoru. Un uz visrupjākās rīves sarīvēju sīpolu (3/4) un burkānus.
3.
Pusi burkānu izliekam katliņa dibenā, kurā sutināsies pipari. Otru pusi ar sīpoliem apcepam.
4.
Ievietojam apceptos sīpolus un burkānus traukā. Pievienojam rīsus.
5.
Paprikai izgriežam astītes. Attīrām to no sēklām, baltajām starpsieniņām un apcepam uz pannas no visām pusēm.
6.
Tālāk gatavojam pildījumu. Sagriežam lielos kubikos gaļu. Ievietojam to procesorā. Pievienojam atlikušos sīpolus, sāli un piparu. 30 sekundes un pildījums ir gatavs.
7.
Pievienojam gaļas pildījumu rīsiem ar burkāniem un kārtīgi to samaisām.
8.
Pildām papriku un liekam tos katliņā.
9.
Gatavojam no krējuma un tomātu pastas mērci. Kārtīgi visu samaisām un lejam klāt pie pipariem. Pēc tam pievienojam ūdeni. Ūdenim ir jānoklāj pipari par 2/3 virs to augstuma. Uzliekam vāku un sautējam uz nelielas uguns vēl aptuveni stundu.
Pasniedzam ar krējumu un zaļumiem. Tā kā ēdiens ir sātīgs, pie tā labi derēs atdzesēta šņabja glāzīte. Izmēģiniet, tas ir garšīgi!