Sarkano papriku relišs

Sarkano papriku relišs

Šo recepti es apsolīju nopublicēt jau pirms pusgada. Taču nezin kāpēc īsti nesanāca. Aizmirsu. Tā mēdz gadīties. Salidojuma laikā man par šo solījumu atgādināja (sveika, Juļa!). Visumā – lūk sarkanās paprikas reliša recepte, vienkārša, neprātīgi garšīga!

Sākumā tiksim skaidrībā, kas īsti ir relišs. Relišs ir radies senajā Indijā kā dārzeņu konservēšanas veids. Dārzeņus smalki sagrieza un sutināja. Ēdiens mēdz būt sasmalcināts līdz pat pastas konsistencei, bet mēdz arī būt ar dārzeņu gabaliņiem. Pēc garšas var būt gan skābs, gan arī salds vai ass. To gatavo, pievienojot visdažādākos dārzeņus un augļus.

Paprikas salāti

 

Relišu bieži izmanto par garšvielu, lai to pievienotu ēdiena garšas izcelšanai vai pastiprināšanai. Bet, ja dārzeņus sagriež lielākos gabaliņos, tad tas var pilnībā kalpot arī par garnējumu. Pie kam, tas ir lielisks gan karstā, gan aukstā veidā.

Piemēram, visiem labi zināmo adžiku bez grūtībām var uzskatīt par relišu. Amerikā neviens hot-dogs nav iedomājams bez reliša, gatavota no marinētiem gurķiem.

Релиш из красного перца

Sarkano papriku relišs

Novērtējums: 5
Skaits: 6
Jūsu novērtējums: ?
Relišs parādījās senajā Indijā. Es pasniedzu sarkanās paprikas relišu kā garnējumu (paprikas salāti) gaļas ēdieniem

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 4 bulgāru paprikas
    • 2 sarkanie sīpoli
    • 2 šķipsniņas sāls
    • 1 ēd. k. cukurs
    • 1 ēd. k. balzamiko etiķis
    • čili pipars pēc garšas
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 25
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Papriku – pāris centimetrus garos salmiņosSagrieziet sīpolu gredzenus četrās daļās. Papriku – pāris centimetrus garos salmiņos.
    • 2.Apcepiet 5 minūtes uz lielas ugunsIzlieciet uz pannas un apcepiet 5 minūtes uz lielas uguns.
    • 3.Pievienojiet sāli, cukuru un balzamiko etiķiPievienojiet sāli, cukuru un balzamiko etiķi, sutiniet uz nelielas uguns, katliņam uzliekot vāku, kamēr viss ir gatavs.

    Pie sarkanās paprikas reliša lieliski piemērots ir sarkanvīns. Es bieži vien pasniedz relišu kā garnējumu (paprikas salāti) pie gaļas.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      10.04.15 11:04 Re: Sarkano papriku relišs

      Paldies, ļoti vienkārša recepte. Mēs to pagatavojām klāt pie karbonādes. Sanāca garšīgi!

      1. ,
        10.04.15 11:04 Re: Sarkano papriku relišs

        Uz veselību. Es to gatavoju arī svētkos, jo visiem tas garšo.

    Pievienot komentāru