Tahini (tahina, thina)

Tahini (tahina, thina)

Lai pagatavotu humusu, mums ir vajadzīgs tahini – tā ir pasta no sezama sēklām (kunžuts jeb sezams – viens un tas pats). Pie mums pārdošanā tā ir reti sastopama. Visbiežāk, jautājot garšvielu pārdevējam: “Vai jums ir tahini?”, par atbildi izdzirdēsiet: “Kas tas tāds ir?” Par laimi šī pasta ir ātri pagatavojama.

Tahini

Tahini (tahina, thina)

Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Tahini – tā ir pasta no sezama sēklām

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 100 g. baltās sezama sēkliņas (pirms pērkat, pagaršojat, vai nav rūgtas)
    • 2 ēd. k. sezama eļļa
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 10
    • Galdu: 1

    Pagatavošana

    • 1.Apcepam sezama sēkliņas cepeškrāsnī vApcepam sezama sēkliņas cepeškrāsnī vai uz pannas 5-7 minūtes ilgi, līdz tās ir ieguvušas vienmērīgu zeltainu toni. Atdzesējam.
    • 2.Ieberam blenderī un pievienojam sezama eļļuIeberam blenderī un pievienojam sezama eļļu.
    • 3.Ar blendera palīdzību sēkliņas kopā ar eļļu kārtīgi sasmalcināmAr blendera palīdzību sēkliņas kopā ar eļļu kārtīgi sasmalcinām. Sēkliņas pārvēršas staignā, aromātiskā un viendabīgā masā, kas līdzinās krēma-pastai.

    Šo tahini pastu var uzglabāt aptuveni mēnesi. Ja eļļa noslāņojas (tas ir dabisks un normāls process), tad pasta ir kārtīgi jāsakrata, lai tā vienmērīgi sajauktos un atgūtu savu viendabīgo konsistenci.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Pievienot komentāru