Vistas gaļas kotletes ar zilo sieru

Vistas gaļas kotletes ar zilo sieru

Vistas gaļas kotletes – kas te tik neparasts? Un kā būtu ar interesantu piedevu pievienošanu? Es pievienoju sieru ar pelējumu un kaltētus tomātus. Sanāca ļoti gardi. Siers piešķīra sviesta garšu un pikantu rūgtumiņu. Bet kaltētie tomāti pievienoja aromātu un vieglu skābumiņu.

Vistas filejas kotletes

Kotletēm es ieteiktu izmantot nevis fileju, bet atkaulotu šķiņķi. Ar to kotletes sanāks daudz sulīgākas. Var arī izmantot šķiņķus ar kauliem, taču tad jums nāksies patērēt 15 minūtes to attīrīšanai. Un no kauliņiem varēs izvārīt lielisku buljonu.

Vistas gaļas kotletes

Vistas kotletes

Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Vistas gaļas kotletes ar zilo sieru un kaltētiem tomātiem .

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 500 g vistas šķiņķu bez kaula
    • ½ sīpols
    • 60 g siers ar pelējumu
    • 30 g kaltētu tomātu
    • 1 t.k. baziliks
    • Sāls
    • Pipari
    • Rīvmaize
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 25
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1.Atbrīvojam šķiņķus no ādasAtbrīvojam šķiņķus no ādas. Samaļam gaļas maļamajā mašīnā un pievienojam smalki sakapātu sīpolu.
    • 2.Ierīvējam maltajā gaļā sieruIerīvējam maltajā gaļā sieru.
    • 3.Pievienojam smalki sakapātus kaltētus tomātusPievienojam smalki sakapātus kaltētus tomātus.
    • 4.Pieliekam tējkaroti bazilika, sāli un piparusPieliekam tējkaroti bazilika, sāli un piparus.
    • 5.Kārtīgi sajaucam malto gaļuKārtīgi sajaucam malto gaļu. Veidojam kotletes un apviļājam rīvmaizē.
    • 6.Vispirms apcepam kotletes uz kārtīgi sakarsētas pannasVispirms apcepam kotletes uz kārtīgi sakarsētas pannas. Tad liekam uz 20 minūtēm cepeškrāsnī - 180°C.

    Es kotletes veidoju lielas pa 100 gramiem – kārtīgs vīriešu izmērs. Jā, pēc tam tās ir līdz galam jāpagatavo cepeškrāsnī. Taču, ja vienu tādu apēd – esi pieēdies!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      19.01.16 09:01 Re: Vistas gaļas kotletes ar zilo sieru

      Paldies par ideju!!! Gatavoju kotletes divos variantos: parastās un ar zilo sieru. Parastajām neviens nepieskārās, bet ar sieru gatavotās pazuda vienā acumirklī.

    Pievienot komentāru