Vistas gaļas kotletes ar zilo sieru

Vistas gaļas kotletes – kas te tik neparasts? Un kā būtu ar interesantu piedevu pievienošanu? Es pievienoju sieru ar pelējumu un kaltētus tomātus. Sanāca ļoti gardi. Siers piešķīra sviesta garšu un pikantu rūgtumiņu. Bet kaltētie tomāti pievienoja aromātu un vieglu skābumiņu.

Vistas filejas kotletes

Kotletēm es ieteiktu izmantot nevis fileju, bet atkaulotu šķiņķi. Ar to kotletes sanāks daudz sulīgākas. Var arī izmantot šķiņķus ar kauliem, taču tad jums nāksies patērēt 15 minūtes to attīrīšanai. Un no kauliņiem varēs izvārīt lielisku buljonu.

Vistas kotletes

6 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Vistas kotletes
Vistas gaļas kotletes ar zilo sieru un kaltētiem tomātiem .
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas šķiņķu bez kaula
  • ½ sīpols
  • 60 g siers ar pelējumu
  • 30 g kaltētu tomātu
  • 1 t.k. baziliks
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvmaize
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Atbrīvojam šķiņķus no ādas. Samaļam gaļas maļamajā mašīnā un pievienojam smalki sakapātu sīpolu.
Vistas kotletes
2.
Ierīvējam maltajā gaļā sieru.
Vistas kotletes
3.
Pievienojam smalki sakapātus kaltētus tomātus.
Vistas kotletes
4.
Pieliekam tējkaroti bazilika, sāli un piparus.
Vistas kotletes
5.
Kārtīgi sajaucam malto gaļu. Veidojam kotletes un apviļājam rīvmaizē.
Vistas kotletes
6.
Vispirms apcepam kotletes uz kārtīgi sakarsētas pannas. Tad liekam uz 20 minūtēm cepeškrāsnī - 180°C.
Vistas kotletes

Es kotletes veidoju lielas pa 100 gramiem – kārtīgs vīriešu izmērs. Jā, pēc tam tās ir līdz galam jāpagatavo cepeškrāsnī. Taču, ja vienu tādu apēd – esi pieēdies!

Viss kulinārijas šedevriem