Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

Man ir grūti pateikt, pie kuras virtuves būtu attiecināma zirņu zupa: krievu vai vāciešu, jo līdzīgas pagatavošanas tehnoloģijas piemīt gan vienai, gan otrai tradicionālajai virtuvei. Iespējams, šis šedevram pielīdzināmais, pieprasījumu topu virsotnē ierindotais ēdiens attiecināms uz abām nacionālajām virtuvēm. Es parasti buljonu gatavoju atsevišķi un zirņus – atsevišķi.  Tādā veidā ēdiena pagatavošana noris efektīvāk. Vienīgā neērtība – nevajadzētu piemirst zirņus jau savlaicīgi izmērcēt.

Gatavojam zirņu zupu

To ļoti labprāt  ēd gan bērni, gan pieaugušie. Bet iespējamās nepatikšanas, par kurām joko un ko izraisa pārmērīga zarnu darbības aktivitāte, ir viegli novēršamas  ar speciālas piedevas palīdzību – grieķu sierāboliņu  (pajautājiet jebkuram garšvielu un piedevu pārdevējam). Nu tad sākam gatavot? Aiziet!

Гороховый суп с копчёностями

Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

Novērtējums: 4
Skaits: 23
Jūsu novērtējums: ?
Zirņu zupa nav ātri pagatavojama, bet tā nav nepārtraukti jāuzrauga. Zirņu zupu var pasniegt ar grauzdiņiem.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • Buljonam

    • 600 g žāvētu ribiņu
    • 1 sīpols
    • 1 burkāns
    • Zirņu pagatavošanai

    • 300 g dzelteno šķelto zirņu (iemērcam uz pāris stundām)
    • 1 sīpols
    • 1 burkāns
    • 3 kartupeļi
    • 3 ķiploka daiviņas
    • 5 melno piparu graudi
    • 3 smaržīgo piparu graudi
    • 1 tējkar. sierāboliņa
    • Sāls
    • Sagatavošanās laiks: 30
    • Gatavošanas laiks: 90
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1. Gatavojam buljonu no žāvētām ribiņām

    • 1.1.Liekam ūdenī ribiņas Liekam ūdenī ribiņas, sīpolu, burkānu un lauru lapu. Vārām 1 stundu. Paralēli otrā katlā vārām zirņus.
    • 1.2.Atdalām gaļu no kauliem Izņemam ribiņas, atdalām gaļu no kauliem. Buljonu nokāšam.
    • 2. Gatavojam zirņu zupu

    • 2.1.Leliekam zirņus aukstā ūdenī Ieliekam zirņus aukstā ūdenī (ūdens ir 2 reizes vairāk, nekā zirņi) un vārām uz vidējas uguns, līdz tie kļūst mīksti – aptuveni 1,5 stundas.
    • 2.2.Kartupeļus sagriežam kubikos Sīpolu un burkānu sagriežam mazos kubiciņos. Ķiploku sasmalcinām. Kartupeļus sagriežam kubikos 1 cm biezumā.
    • 2.3.Vienlaicīgi apcepam sīpolu ar burkānu Kad zirņi ir gatavi, uzkarsējam buljonu un pievienojam tam kartupeļus. Vienlaicīgi apcepam sīpolu ar burkānu.
    • 2.4.Vārām vēl 10 minūtes Pievienojam buljonā apceptos dārzeņus, zirņus, pus-litru ūdens no zirņiem un ķiplokus. Vārām vēl 10 minūtes.
    • 2.5.Pievienojam grieķu sierāboliņu un izslēdzam uguni Pievienojam grieķu sierāboliņu un izslēdzam uguni.

    Lūk, cik vienkārši virtuvē top lielisks ēdiens. Recepte ir lieliska tamdēļ, ka jums nevajadzēs nepārtraukti uzraudzīt katlus, nekas nepārskries pāri malām un neizvārīsies līdz ūdens zudumam. Es labprāt pasniedzu zirņu zupu ar ķiploku grauzdiņiem. Pēc vēlēšanās, var izdekorēt ar pētersīļa lapiņu.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      26.03.15 08:03 Re: Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

      Patiešām, ja zirņus vāra atsevišķi no gaļas – zupa ir pagatavojama ātrāk. Paldies!

      1. ,
        26.03.15 08:03 Re: Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

        Lūdzu. Starp citu, ja jums garšo ingvers, tad pievienojiet to nedaudz zupai – tas piešķirs interesantu piegaršu.

    2. ,
      26.03.15 08:03 Re: Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

      Es jūs atbrīvošu no sierāboliņa meklēšanas :). Lai nepūstos vēders un neaktivizētos pārmērīga zarnu darbība, zirņi ir jāiemērc uz 6-8 stundām, bet vislabāk – uz nakti, pievienojot 1 tējkaroti pārtikas sodas. Pirms vārīšanās ūdeni noliet, zirņus kārtīgi noskalojat. Viss teiktais attiecināms uz visiem pākšaugiem. Bet zirņu zupa ar žāvējumiem – fantastiski garšīga un ļoti populārs ēdiens. Veiksmi jums visiem kulināriem!

      1. ,
        26.03.15 08:03 Re: Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

        Liels paldies par šo komentāri!

    Pievienot komentāru