Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
Man ir grūti pateikt, pie kuras virtuves būtu attiecināma zirņu zupa: krievu vai vāciešu, jo līdzīgas pagatavošanas tehnoloģijas piemīt gan vienai, gan otrai tradicionālajai virtuvei. Iespējams, šis šedevram pielīdzināmais, pieprasījumu topu virsotnē ierindotais ēdiens attiecināms uz abām nacionālajām virtuvēm. Es parasti buljonu gatavoju atsevišķi un zirņus – atsevišķi. Tādā veidā ēdiena pagatavošana noris efektīvāk. Vienīgā neērtība – nevajadzētu piemirst zirņus jau savlaicīgi izmērcēt.
To ļoti labprāt ēd gan bērni, gan pieaugušie. Bet iespējamās nepatikšanas, par kurām joko un ko izraisa pārmērīga zarnu darbības aktivitāte, ir viegli novēršamas ar speciālas piedevas palīdzību – grieķu sierāboliņu (pajautājiet jebkuram garšvielu un piedevu pārdevējam). Nu tad sākam gatavot? Aiziet!
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
Sastāvdaļas
- 600 g žāvētu ribiņu
- 300 g dzelteno šķelto zirņu ((iemērcam uz pāris stundām))
- 2 burkāns
- 2 sīpols
- 3 kartupeļi
- 3 ķiploka daiviņas
- 5 melno piparu graudi
- 3 smaržīgo piparu graudi
- 1 t.k. sierāboliņa
- Sāls
Pagatavošana
Lūk, cik vienkārši virtuvē top lielisks ēdiens. Recepte ir lieliska tamdēļ, ka jums nevajadzēs nepārtraukti uzraudzīt katlus, nekas nepārskries pāri malām un neizvārīsies līdz ūdens zudumam. Es labprāt pasniedzu zirņu zupu ar ķiploku grauzdiņiem. Pēc vēlēšanās, var izdekorēt ar pētersīļa lapiņu.