Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

Man ir grūti pateikt, pie kuras virtuves būtu attiecināma zirņu zupa: krievu vai vāciešu, jo līdzīgas pagatavošanas tehnoloģijas piemīt gan vienai, gan otrai tradicionālajai virtuvei. Iespējams, šis šedevram pielīdzināmais, pieprasījumu topu virsotnē ierindotais ēdiens attiecināms uz abām nacionālajām virtuvēm. Es parasti buljonu gatavoju atsevišķi un zirņus – atsevišķi.  Tādā veidā ēdiena pagatavošana noris efektīvāk. Vienīgā neērtība – nevajadzētu piemirst zirņus jau savlaicīgi izmērcēt.

Gatavojam zirņu zupu

To ļoti labprāt  ēd gan bērni, gan pieaugušie. Bet iespējamās nepatikšanas, par kurām joko un ko izraisa pārmērīga zarnu darbības aktivitāte, ir viegli novēršamas  ar speciālas piedevas palīdzību – grieķu sierāboliņu  (pajautājiet jebkuram garšvielu un piedevu pārdevējam). Nu tad sākam gatavot? Aiziet!

Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

6 porcijas
02:00
Novērtējums: 5
Skaits: 5
Jūsu novērtējums: ?
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
Zirņu zupa nav ātri pagatavojama, bet tā nav nepārtraukti jāuzrauga. Zirņu zupu var pasniegt ar grauzdiņiem.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 600 g žāvētu ribiņu
  • 300 g dzelteno šķelto zirņu ((iemērcam uz pāris stundām))
  • 2 burkāns
  • 2 sīpols
  • 3 kartupeļi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 5 melno piparu graudi
  • 3 smaržīgo piparu graudi
  • 1 t.k. sierāboliņa
  • Sāls
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Liekam ūdenī ribiņas, sīpolu, burkānu un lauru lapu. Vārām 1 stundu. Paralēli otrā katlā vārām zirņus.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
2.
Izņemam ribiņas, atdalām gaļu no kauliem. Buljonu nokāšam.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
3.
Ieliekam zirņus aukstā ūdenī (ūdens ir 2 reizes vairāk, nekā zirņi) un vārām uz vidējas uguns, līdz tie kļūst mīksti – aptuveni 1,5 stundas.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
4.
Sīpolu un burkānu sagriežam mazos kubiciņos. Ķiploku sasmalcinām. Kartupeļus sagriežam kubikos 1 cm biezumā.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
5.
Kad zirņi ir gatavi, uzkarsējam buljonu un pievienojam tam kartupeļus. Vienlaicīgi apcepam sīpolu ar burkānu.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
6.
Pievienojam buljonā apceptos dārzeņus, zirņus, pus-litru ūdens no zirņiem un ķiplokus. Vārām vēl 10 minūtes.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu
7.
Pievienojam grieķu sierāboliņu un izslēdzam uguni.
Zirņu zupa ar žāvētu gaļu

Lūk, cik vienkārši virtuvē top lielisks ēdiens. Recepte ir lieliska tamdēļ, ka jums nevajadzēs nepārtraukti uzraudzīt katlus, nekas nepārskries pāri malām un neizvārīsies līdz ūdens zudumam. Es labprāt pasniedzu zirņu zupu ar ķiploku grauzdiņiem. Pēc vēlēšanās, var izdekorēt ar pētersīļa lapiņu.

 

Viss kulinārijas šedevriem