Zivju zupa no laša

Zivju zupa no laša

Pašlaik veikalos ir pastāvīgas lašu un foreļu cenu akcijas.  Es tāpat, kā visi, labprāt pērku zivi. Gatavoju steikus, cepu, sālu utt. Un, lūk, neraža – pērkot veselu zivi, gribās to maksimāli izmantot. Kaut kur ir jāizmanto galva, asaka, spuras – vārdu sakot, „zupas izlase”. Un tā man radās šādas zupas recepte.

Kā pagatavot zivju zupu no laša

Zivju zupa no laša

Novērtējums: 4
Skaits: 28
Jūsu novērtējums: ?
Pērkot veselu zivi, gribas to maksimāli lietderīgi arī izlietot. Gatavojam zivju zupu no laša.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 1.5 l zivju buljona no lašu „zupas izlases”
    • 300 g laša fileja
    • 4 kartupeļu gabali
    • 1 burkāns
    • 1 sīpols
    • 1\2 selerijas sakne
    • 1\2 diļļu buntīte
    • 1\2 pētersīļu buntīte
    • Sagatavošanās laiks: 30
    • Gatavošanas laiks: 30
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Zivju zupa - vārām vienkāršu buljonuVārām vienkāršu buljonu. Pārlejam „zupas izlasi” ar ūdeni, gaidām, kad tas uzvārās, noņemam putas. Izkāšam. Tam visam patērēsies 30 minūtes.
    • 2.Zivju zupa - griežam kartupeli, seleriju, burkānu un sīpoluParalēli griežam kartupeli, seleriju, burkānu un sīpolu lielos kubikos. Zaļumus sīki sasmalcinām.
    • 3.Zivju zupa - sīpolus ar burkāniem apcepamSīpolus ar burkāniem apcepam. Tie piešķir zupai lielisku krāsu.
    • 4.Zivju zupa - pievienojam selerijuPēc 3 minūtēm pievienojam seleriju, viegli to uzkarsējam, tas palīdzēs radīt aromātu.
    • 5.Pievienojam buljonā apceptus dārzeņus.Pievienojam buljonā apceptus dārzeņus. Var arī otrādi – buljonu pie dārzeņiem.
    • 6.pievienojam katliņā kartupeļusKad ūdens uzvārīsies, pievienojam katliņā kartupeļus un vāram aptuveni 10 minūtes (sagriezts kartupelis izvārās ļoti ātri).
    • 7.Zivju zupa - pievienojam katliņā kartupeļusPēc tam pievienojam zivi. Vāram 5 minūtes.
    • 8.Zivju zupa - pievienojam zupai zaļumusPēdējos pievienojam zupai zaļumus, izslēdzam uguni un katliņu nosedzam ar vāciņu.

    Zupa no laša

    Ļaujiet zupai nostāvēties 5 minūtes, un pēc tam atveriet vāku. Esmu pārliecināts, ka visi jūsu mājinieki ātri vien saradīsies virtuvē!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      09.02.15 10:02 Re: Zivju zupa no laša

      Vai pirms vārīšanas galva ir jāatbrīvo no žaunām?

      1. ,
        09.02.15 10:02 Re: Zivju zupa no laša

        Jā, protams, izņemam žaunas un acis. Tas ir viegli izdarāms ar labu virtuves šķēru palīdzību.

    2. ,
      25.12.15 06:12 Re: Zivju zupa no laša

      Tūliņ tiks pagatavota,izklausās apetelīgi 🙂

    3. ,
      06.02.16 12:02 Re: Zivju zupa no laša

      Nezinu gan priekš kam tas burkans, kas “neitralizē” lielāko varbūt pat labāko zivs garšu? Bet nu var arī tā. Kas te par žaunām jautāja. Galvu vāra ar visām žaunām un acīm, kad izvārās izķidā to galvu izmetot žaunas acis (tās var apēst kā delikatesi), kaulus u.c. lieko, ēdamo daļu tā pat kā atkauloto mugumurkaula, astes, spuru gaļu pēc iepriekšminētās receptes met zupā! Tā kā manējie varītus (arī ceptus) pīsolus ēd nelabprāt, es to pievienoju sagrieztu četrās daļās, lai beigās var izņemt vai neielikt tam, kam negribās. Vārdsakot necepu neko. Varbūt citādākai krāsai burkānu var minimāli pierīvēt uz smalkās rīves.
      Labu apetīti!

    Pievienot komentāru