Zivju zupa no laša
Pašlaik veikalos ir pastāvīgas lašu un foreļu cenu akcijas. Es tāpat, kā visi, labprāt pērku zivi. Gatavoju steikus, cepu, sālu utt. Un, lūk, neraža – pērkot veselu zivi, gribās to maksimāli izmantot. Kaut kur ir jāizmanto galva, asaka, spuras – vārdu sakot, „zupas izlase”. Un tā man radās šādas zupas recepte.
Zivju zupa no laša
4 porcijas
01:00
Novērtējums: 4
Skaits: 83
Jūsu novērtējums: ?
Pērkot veselu zivi, gribas to maksimāli lietderīgi arī izlietot. Gatavojam zivju zupu no laša.
Porcijas: - +
Sastāvdaļas
- 1.5 l zivju buljona no lašu „zupas izlases”
- 300 g laša fileja
- 4 kartupeļu gabali
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1/2 selerijas sakne
- 1/2 diļļu buntīte
- 1/2 pētersīļu buntīte
Atzīmēt vis ir
Pagatavošana
1.
Vārām vienkāršu buljonu. Pārlejam „zupas izlasi” ar ūdeni, gaidām, kad tas uzvārās, noņemam putas. Izkāšam. Tam visam patērēsies 30 minūtes.
2.
Paralēli griežam kartupeli, seleriju, burkānu un sīpolu lielos kubikos. Zaļumus sīki sasmalcinām.
6.
Kad ūdens uzvārīsies, pievienojam katliņā kartupeļus un vāram aptuveni 10 minūtes (sagriezts kartupelis izvārās ļoti ātri).
Ļaujiet zupai nostāvēties 5 minūtes, un pēc tam atveriet vāku. Esmu pārliecināts, ka visi jūsu mājinieki ātri vien saradīsies virtuvē!