Zivju zupa no laša

Pašlaik veikalos ir pastāvīgas lašu un foreļu cenu akcijas.  Es tāpat, kā visi, labprāt pērku zivi. Gatavoju steikus, cepu, sālu utt. Un, lūk, neraža – pērkot veselu zivi, gribās to maksimāli izmantot. Kaut kur ir jāizmanto galva, asaka, spuras – vārdu sakot, „zupas izlase”. Un tā man radās šādas zupas recepte.

Zivju zupa no laša

4 porcijas
01:00
Novērtējums: 4
Skaits: 83
Jūsu novērtējums: ?
Zivju zupa no laša
Pērkot veselu zivi, gribas to maksimāli lietderīgi arī izlietot. Gatavojam zivju zupu no laša.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 1.5 l zivju buljona no lašu „zupas izlases”
  • 300 g laša fileja
  • 4 kartupeļu gabali
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/2 selerijas sakne
  • 1/2 diļļu buntīte
  • 1/2 pētersīļu buntīte
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Vārām vienkāršu buljonu. Pārlejam „zupas izlasi” ar ūdeni, gaidām, kad tas uzvārās, noņemam putas. Izkāšam. Tam visam patērēsies 30 minūtes.
Zivju zupa no laša
2.
Paralēli griežam kartupeli, seleriju, burkānu un sīpolu lielos kubikos. Zaļumus sīki sasmalcinām.
Zivju zupa no laša
3.
Sīpolus ar burkāniem apcepam. Tie piešķir zupai lielisku krāsu.
Zivju zupa no laša
4.
Pēc 3 minūtēm pievienojam seleriju, viegli to uzkarsējam, tas palīdzēs radīt aromātu.
Zivju zupa no laša
5.
Pievienojam buljonā apceptus dārzeņus. Var arī otrādi – buljonu pie dārzeņiem.
Zivju zupa no laša
6.
Kad ūdens uzvārīsies, pievienojam katliņā kartupeļus un vāram aptuveni 10 minūtes (sagriezts kartupelis izvārās ļoti ātri).
Zivju zupa no laša
7.
Pēc tam pievienojam zivi. Vāram 5 minūtes.
Zivju zupa no laša
8.
Pēdējos pievienojam zupai zaļumus, izslēdzam uguni un katliņu nosedzam ar vāciņu.
Zivju zupa no laša

Zupa no laša

Ļaujiet zupai nostāvēties 5 minūtes, un pēc tam atveriet vāku. Esmu pārliecināts, ka visi jūsu mājinieki ātri vien saradīsies virtuvē!

Viss kulinārijas šedevriem