Zupa ar mēli

Zupa ar mēli

Sagribējās ko jaunu! Pie tam, nevis zupas-pļurē, kurās viss ir savārīts – sajaukts, bet kaut ko garšīgu un interesantu! Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli? Un lai tā kļūtu neparastāka un aromātiskāka, pievienosim tai mārrutkus!

Pirms sākam gatavot, izlemsim, kur ņemsim mēli un cik daudz tās būs vajadzīgs? Mēli vajag nedaudz: 200 – 300 gramus. To var nopirkt veikalā vai tirgū, gan gatavā veidā, gan arī negatavā.

Ar mārrutkiem gan būs sarežģītāk. Taču mārrutka saknes ir pilnīgi reāli sameklējamas tirgū. Ja neizdosies, tad pievienojiet karotīti veikala rīvētos mārrutkus. Sanāks arī ļoti garšīgi.

Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli

Attiecībā uz sagriešanu, es parasti visu sagriežu kubikos. Burkānus un sīpolus smalkākos, mēli – lielākos, kartupeļus – vislielākajos. Tādā veidā zupa izskatās dzīvespriecīgāk. Bet var arī visu griezt salmiņos vai vienāda lieluma kubikos.

Zupa ar mēli

Zupa ar mēli

Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli?

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 300 g novārītas mēles
    • 1 l gaļas buljona (var izmantot buljonu, kurā vārījusies mēle)
    • 1 burkāns
    • 2 kartupeļi
    • 1 sīpols
    • 1/4 selerijas
    • 1 mārrutku saknīte
    • 70 g bieza krējuma
    • Pētersīļi
    • Pipari
    • Sāls
    • Sagatavošanās laiks: 20
    • Gatavošanas laiks: 20
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Sīpolu, burkānu un seleriju sagriežam vidēji lielos kubikosSīpolu, burkānu un seleriju sagriežam vidēji lielos kubikos un apcepam augu eļļā. Sākumā sīpolu, pēc pāris minūtēm – pievienojam burkānu un vēl pēc 5 minūtēm – seleriju. Es to parasti daru uzreiz katlā.
    • 2.Paralēli griežam kartupeļus lielos kubikosParalēli griežam kartupeļus lielos kubikos un liekam klāt pie dārzeņiem.
    • 3.Visu šo skaistumu pārlejam ar buljonuVisu šo skaistumu pārlejam ar buljonu. Faktiski negatavs mums ir palicis vienīgi kartupelis, visi pārējie produkti jau ir gatavi.
    • 4.Sagriežam mēli lielos kubikosSagriežam mēli lielos kubikos.
    • 5.Sarīvējam mārrutkusSarīvējam mārrutkus.
    • 6.Pēc 10 minūtēm pievienojam zupaiPēc 10 minūtēm pievienojam zupai. Ļaujam pavārīties vēl 5 minūtes un pieliekam krējumu (to var likt gan uzreiz klāt visai zupai, gan atsevišķi porcijās).
    • 7.Pievienojam sāli, piparus un zaļumusPievienojam sāli, piparus un zaļumus.

    Zupa ar mēli lieliski atjauno spēkus pēc āra darbiem, sevišķi ieteicama tā ir arī sala laikā. Lieliski sader kopā ar kādu šņabja glāzīti.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      21.03.16 10:03 Re: Zupa ar mēli

      Pagatavotu, bet negribas ķēpāties ar buljonu… (

      1. ,
        21.03.16 10:03 Re: Zupa ar mēli

        Ūdens litrs un buljona kubiks vienā acumirklī atrisinās jūsu problēmu.

      2. ,
        21.03.16 10:03 Re: Zupa ar mēli

        Pilnībā piekrītu attiecībā uz buljona kubiku! Vienīgi pie mums Latvijā ir grūti sameklēt labas kvalitātes buljona kubikus. Labāk būs izmantot sastāva ziņā ko citu– šķidros buljona koncentrātus, „tablešu” veida. Lielveikalos vēl esmu redzējusi tādu variantu, kā buljonu mazās pudelītēs – vistas un liellopu gaļas.

    Pievienot komentāru