Zupa ar mēli
Sagribējās ko jaunu! Pie tam, nevis zupas-pļurē, kurās viss ir savārīts – sajaukts, bet kaut ko garšīgu un interesantu! Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli? Un lai tā kļūtu neparastāka un aromātiskāka, pievienosim tai mārrutkus!
Pirms sākam gatavot, izlemsim, kur ņemsim mēli un cik daudz tās būs vajadzīgs? Mēli vajag nedaudz: 200 – 300 gramus. To var nopirkt veikalā vai tirgū, gan gatavā veidā, gan arī negatavā.
Ar mārrutkiem gan būs sarežģītāk. Taču mārrutka saknes ir pilnīgi reāli sameklējamas tirgū. Ja neizdosies, tad pievienojiet karotīti veikala rīvētos mārrutkus. Sanāks arī ļoti garšīgi.
Attiecībā uz sagriešanu, es parasti visu sagriežu kubikos. Burkānus un sīpolus smalkākos, mēli – lielākos, kartupeļus – vislielākajos. Tādā veidā zupa izskatās dzīvespriecīgāk. Bet var arī visu griezt salmiņos vai vienāda lieluma kubikos.
Zupa ar mēli
Sastāvdaļas
- 300 g novārītas mēles
- 1 l gaļas buljona
- 1 burkāns
- 2 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1/4 selerijas
- 1 mārrutku saknīte
- 70 g bieza krējuma
- Pētersīļi
- Pipari
- Sāls
Pagatavošana
Zupa ar mēli lieliski atjauno spēkus pēc āra darbiem, sevišķi ieteicama tā ir arī sala laikā. Lieliski sader kopā ar kādu šņabja glāzīti.