Zupa ar mēli

Sagribējās ko jaunu! Pie tam, nevis zupas-pļurē, kurās viss ir savārīts – sajaukts, bet kaut ko garšīgu un interesantu! Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli? Un lai tā kļūtu neparastāka un aromātiskāka, pievienosim tai mārrutkus!

Pirms sākam gatavot, izlemsim, kur ņemsim mēli un cik daudz tās būs vajadzīgs? Mēli vajag nedaudz: 200 – 300 gramus. To var nopirkt veikalā vai tirgū, gan gatavā veidā, gan arī negatavā.

Ar mārrutkiem gan būs sarežģītāk. Taču mārrutka saknes ir pilnīgi reāli sameklējamas tirgū. Ja neizdosies, tad pievienojiet karotīti veikala rīvētos mārrutkus. Sanāks arī ļoti garšīgi.

Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli

Attiecībā uz sagriešanu, es parasti visu sagriežu kubikos. Burkānus un sīpolus smalkākos, mēli – lielākos, kartupeļus – vislielākajos. Tādā veidā zupa izskatās dzīvespriecīgāk. Bet var arī visu griezt salmiņos vai vienāda lieluma kubikos.

Zupa ar mēli

4 porcijas
00:40
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Zupa ar mēli
Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli?
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 300 g novārītas mēles
  • 1 l gaļas buljona
  • 1 burkāns
  • 2 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1/4 selerijas
  • 1 mārrutku saknīte
  • 70 g bieza krējuma
  • Pētersīļi
  • Pipari
  • Sāls
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sīpolu, burkānu un seleriju sagriežam vidēji lielos kubikos un apcepam augu eļļā. Sākumā sīpolu, pēc pāris minūtēm – pievienojam burkānu un vēl pēc 5 minūtēm – seleriju. Es to parasti daru uzreiz katlā.
Zupa ar mēli
2.
Paralēli griežam kartupeļus lielos kubikos un liekam klāt pie dārzeņiem.
Zupa ar mēli
3.
Visu šo skaistumu pārlejam ar buljonu. Faktiski negatavs mums ir palicis vienīgi kartupelis, visi pārējie produkti jau ir gatavi.
Zupa ar mēli
4.
Sagriežam mēli lielos kubikos.
Zupa ar mēli
5.
Sarīvējam mārrutkus.
Zupa ar mēli
6.
Pēc 10 minūtēm pievienojam zupai. Ļaujam pavārīties vēl 5 minūtes un pieliekam krējumu (to var likt gan uzreiz klāt visai zupai, gan atsevišķi porcijās).
Zupa ar mēli
7.
Pievienojam sāli, piparus un zaļumus.
Zupa ar mēli

Zupa ar mēli lieliski atjauno spēkus pēc āra darbiem, sevišķi ieteicama tā ir arī sala laikā. Lieliski sader kopā ar kādu šņabja glāzīti.

Viss kulinārijas šedevriem