Trauku apskats
Pavadot virtuvē daudz laika, sāc interesēties par dažādiem katliem, trauciņiem, sietiņiem, nažiem, cepešpannām un tml. Pakāpeniski nonāc pie slēdziena, ka trauku kvalitātei piemīt milzīga nozīme. Jo nav iespējams normālā veidā izcept vistu uz ķīniešu ražojuma pannas – tā piedeg! Protams, kāds teiks, ka man, iespējams, rokas neaug īstajā vietā, bet pagatavot var arī uz lāpstas (es ko tādu esmu redzējis īstenībā!), taču, lūk, kāda neraža: par šo ēdienu varēja vienīgi teikt – „prikolīgi”, un neko vairāk.
Domāju, ka daudzi piekritīs tam, ka dārgi trauki tiek projektēti tādā veidā, lai iespējami mazāk sodītu pavāru par pieļautajām kļūdām. Ir skaidrs, ka šeit ir „piesaistīta” arī cena par zīmolu un tā tālāk. Taču cenā ir iekļauta arī garantija tam, ka pretpiedeguma pārklājums tik ātri neizzudīs.
Un tāpēc esmu izlēmis uzrakstīt rakstu sēriju par zīmolu virtuves traukiem – kuri ir atrodami manā virtuvē. Es tos lietoju jau sen un man ir ko par tiem pastāstīt. Tāpat arī vēlos piebilst, ka es neesmu nekādā veidā saistīts ar trauku izgatavotājiem, tāpēc šie raksti nav iepriekš pasūtīti – vienīgi personīgais vērtējums, balstīts uz praktisko pieredzi.
Ja kādam interesē konkrēta modeļa apskats un jūs esat gatavi to izvirzīt godīgai testēšanai, tad kāpēc gan nē?