Savstarpēji aizvietojamie produkti receptēs

Dažkārt mēs ieejam virtuvē vilinājuma pārņemti pagatavot ko īpašu. Sameklējam vajadzīgos traukus, sakarsējam cepeškrāsni, sākas jaukt nepieciešamos ingredientus, līdz atskārstam, ka mums trūkst viena no sastāvdaļām, bez kuras nekādi nav iespējams iztikt, bet veikali ir tālu vai vispār jau slēgti.  Šajā rakstā tiks aplūkoti savstarpēji aizvietojamie ingredienti. Ceru, ka šī informācija Jums palīdzēs nekrist izmisumā, bet veiksmīgi pabeigt iesākto.

 Cepamais pulveris
Ja Jūs esat jau iebēruši miltus un tiem pievienojuši olu, bet pēkšņi saprotat, ka Jums nav cepamā pulvera, sajauciet pustējkaroti vīna etiķa ar divtik mazāku daudzumu pārtikas sodas. Tāds maisījuma daudzums līdzinās aptuveni vienai cepamā pulvera karotei mīklai.

 Rīvmaize
Ja esat izlēmuši pagatavot panētu vistu, bet rīvmaizes pie rokas nav, tad varat bez liekas domāšanas izmantot auzu pārslas vai klijas. Samaliet auzu pārslas kafijas dzirnaviņās līdz vajadzīgajai konsistencei un turpiniet ēdiena gatavošanu.

P.S. Ja kafijas dzirnaviņu mājās nav, ielieciet auzu pārslas kulītē un sasmalciniet tās ar gaļas sitamā āmura palīdzību. Un nemēģiniet pārcensties.

Kukurūzas ciete
Kukurūzas cietes vietā par sabiezinātāju var izmantot arī parastos miltus. Ēdiena garša no tā nemainīsies, var pat izrādīties labāka.

Citrona sula
Kad gatavošanas procesā nav iespējams iztikt bez citrona sulas, tad pastāv tikai viens risinājums: tējkarote citrona sulas ir pielīdzināma ābolu etiķa tējkarotes ceturtdaļai. Šāda viltība ir pielietojama, gatavojot gandrīz jebkuru ēdienu, vai tas būtu sacepums, mērces vai kūka.

Medus
Ja pie gaļas cepšanas Jūs vēlaties izmantot medu, lai piešķirtu gaļai zeltainu nokrāsu, taču pēdējā medus karote ir noēsta vakar, dzerot tēju, nav jābēdājas. Medu iespējams aizvietot pavisam vienkāršā veidā: sajauciet vienādās proporcijās 1:1 ūdeni ar cukuru. Viena glāze šāda sīrupa ir pielīdzināma vienai medus glāzei.

Tomātu mērce
Jums ļoti garšo tomātu mērce, taču burciņa jau ir pilnībā iztukšota? Pagatavojiet tomātu mērci paši: sajauciet glāzi tomātu pastas ar glāzi ūdens. Starp citu, atsevišķiem ēdieniem, piemēram, picai šāda mērce būs daudz piemērotāka par parasto.

Rums
Ļoti daudzu ēdienu pagatavošanā ir nepieciešams alkohols, piemēram, rums. Kā jau tas bieži vien mēdz būt, mājās trūkst rums; šādā situācijā var izlīdzēties ar konjaku, mums tas ir ierastāks un pieejamāks dzēriens. Šeit nav nepieciešams ievērot kādas noteiktas proporcijas, nomainiet dzērienus 1 pret 1.

Ceru, ka tagad jūs zināsiet, ar ko iespējams nomainīt produktus receptēs. Vēl vairāk interesanta un noderīga Jūs varēsiet sameklēt mājas lapā Kapagatavot.lv. Pievienojiet smaidiņus, dalieties ar draugiem informācijā un biežāk apmeklējiet mūsu mājas lapu.

Viss kulinārijas šedevriem