Biezpiena sacepums
Mani ne sevišķi aizrauj cepšana krāsnī. Es labprātāk priekšroku dodu “karstajam ceham” – gatavošanai uz plīts, uz uguns. Taču kā jau visiem, arī man ir dažas vienkāršas receptes gatavošanai cepeškrāsnī. Piemēram, biezpiena sacepuma recepte – vienkārša, garda un mazkaloriju. Sacepums var kalpot par desertu, gan atsevišķu ēdienu. Tas ir garšīgs gan svaigi izcepts, tikko izņemts no cepeškrāsns, gan arī nākamajā dienā. Parasti es to gatavoju vakariņās un pasniedzu ar brūkleņu ievārījumu un pienu. Taču, kā izrādījies, kļavu sīrups arī lieliski der biezpiena sacepumam.
Internetā ir pieejams daudz dažādu recepšu ar mannā, žāvētiem augļiem, rozīnēm un tamlīdzīgām lietām. Taču es gatavoju sacepumu ar cepumiem. Ņemu puspaciņu jau kopš bērnības iecienīto Latvijas ražojuma “Selgas” cepumu, sasmalcinu un uzberu tos uz cepešpannas. Rezultātā – sacepums nepiedeg un tam izveidojas aromātiska, maiga un kraukšķīga garoziņa.
Biezpiena sacepums
Sastāvdaļas
- 400 g. 9% biezpiena
- 4 ēd.k. cukurs
- 2 ēd.k. skābais krējums
- 2 t.k. vaniļas cukurs
- 2 olas
- ½ paciņas cepumi “Selga”
- 20 g. saldkrējuma sviests