Frikadeles tomātu mērcē

Frikadeles tomātu mērcē ir ļoti tuvu radniecīgas tefteļiem. Taču tās ir glītākas, harmoniskākas un pašpietiekamākas. Ja tefteļiem pievieno visus iespējamos dārzeņus un putraimus (no kā tās iegūst solīdāku izskatu), tad frikadeļu sastāvā ir vienīgi gaļa vai samalta zivju gaļa.

Lai frikadeles sanāktu īpaši gardas, pastāv zināmi to pagatavošanas noslēpumi.  Protams, svarīgs nosacījums ir izmantojamās gaļas kvalitāte, kura var būs absolūti jebkura. Taču to izvēloties, uzmanība jāpievērš smaržai un krāsai. Liellopu gaļai jābūt tumši sarkanai vai bordo krāsā, bes tumšiem asins recējumiem. Cūkgaļai – maigi rozā, bez apžuvušām griezuma malām. Jebkuras gaļas smaržai jābūt patīkamai. Tiek uzskatīts, ka visgaršīgākās frikadeles sanāk no jauktas maltās gaļas. Ja jūs tās gatavojat no vienas gaļas sortes, tad, lai izvairītos no cietas gaļas veidošanās, pievienojiet tām kādus produktus. Piemēram, pienā izmērcētu baltmaizi, saknes un aromātiskās garšvielas. Frikadeles jāveido vienāda izmēra, lai tās būtu gatavas vienlaicīgi. Nevajag tās pārmērīgi blīvi veidot, tām jābūt kompaktām, un pie tam arī gaisīgām.

Frikadeles tomātu mērcē

4 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Frikadeles tomātu mērcē
Frikadeles tomātu mērcē – pakāpeniski gatavojama foto-recepte. Frikadeles – ātrā recepte.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 600 g. cūkgaļas
  • 1 sīpola galviņa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd. k. skābais krējums
  • 1,5 ēd. k. tomātu pasta
  • 1 t.k. samaltas paprikas
  • 6 smaržīgā pipara graudi
  • 2 lauru lapas
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie maltie pipari
  • augu eļļa
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Gatavu malto gaļu var iegādāties supermārketā, bet ieteicamāk to pagatavot pašiem. Šim nolūkam gaļas maļamajā mašīnā ielieciet restīti ar smalkiem atvērumiem smalkam malumam un izmaliet caur to gaļu, ķiplokus un sīpolu.
Frikadeles tomātu mērcē
2.
Maltajai gaļai pievienojiet sāli, piparus un pievienojiet savas iecienītās garšvielas. Man vislabāk patīk pievienot maltu muskata riekstu un šķipsniņu sarkano piparu. Bet jūs garšas bagātināšanai varat pielikt garšvielas un smalki sagrieztus zaļumus pēc saviem ieskatiem.
Frikadeles tomātu mērcē
3.
Kārtīgi samaisiet malto gaļu un nedaudz padauziet, tas piešķirs gaļai elastīgumu, gaisīgumu, vieglumu un viendabību. Jo maltā gaļa būs viendabīgāka, jo garšīgākas sanāks frikadeles. Maltā gaļa jāpadauza šādi: paņemiet to rokās un strauji sviediet pret dēlīti vai traukā, kurā to maisāt. Un tā izdariet kādas 5-7 reizes.
Frikadeles tomātu mērcē
4.
Izveidojiet neliela izmēra frikadeles. Kā zināms, tās ir jāgatavo nedaudz lielākas par ķirsi, lai tās būtu ērti ēst veselā veidā. Visērtāk tās gatavot ar mitrām rokām, tad gaļa nelips pie rokām, bet frikadeles sanāks gludas.
Frikadeles tomātu mērcē
5.
Pusfabrikāts ir gatavs, ķerieties pie tā apcepšanas. Šim nolūkam ielejiet pannā augu eļļu vai kādu citu eļļu un kārtīgi uzkarsējiet. Izlieciet visas frikadeles uz pannas un cepiet apmēram 10 minūtes uz vidējas uguns, periodiski apgrieziet.
Frikadeles tomātu mērcē
6.
Kamēr frikadeles cepas, ķerieties pie mērces gatavošanas, kas piešķirs ēdienam pikantumu. Ielieciet pannā tomātu pastu, krējumu, lauru lapu, maltu papriku, piparu graudiņus, sāli un melnos piparus. Aplejiet visu ar ūdeni.
Frikadeles tomātu mērcē
7.
Lieciet pannu uz plīts un vāriet mērci aptuveni 10 minūtes. Pēc tam aplejiet frikadeles ar tomātu mērci, uzlieciet pannai vāku, nogrieziet mazu uguni un sutiniet aptuveni 20 minūtes.
Frikadeles tomātu mērcē

Gatavās frikadeles galdā pasniedziet kā patstāvīgu ēdienu, siltu. Ja vēlaties klāt piedevas, tad ļoti piemērota būs kartupeļu biezputra, novārīti rīsi vai spageti. Ja jūs cenšaties gatavot garšīgi un ātri, tad šī recepte ir domāta tieši jums. Ņemiet to vērā un lutiniet savu ģimeni ar jauniem gardiem kulinārijas šedevriem.

Viss kulinārijas šedevriem