Gaļas maize (viltotais zaķis)
Šodien vēlos jums pastāstīt par ļoti vienkāršu recepti, kuru zina burtiski ikviena Eiropas saimniece. Gaļas maize, saukta arī par viltoto zaķi, tā būtībā ir liela kotlete (lai gan es pazīstu cilvēkus, kuru apgalvo, ka tas ir cepetis), gatavota cepeškrāsnī. Gatavā veidā to parasti griež gabaliņos un pasniedz kopā ar dažādām piedevām. Mēdz izmantot arī pildījumu – olas, sēnes. Esmu redzējis arī ar kartupeļiem – tāds īpatnējs pildījums - taču, manuprāt, tas jau bija pār mēru.
Latvijā šī recepte vēl nav kļuvusi tik iecienīta, pie mums populārākas ir parastās kotletes. Taču pēc šīs receptes publicēšanas daudzi mēģinās pagatavot. Iespējams, arī jūs!
Gaļas maize (viltotais zaķis)
Sastāvdaļas
- 400 g malta liellopu gaļa
- 200 g malta cūkgaļa
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1,5 selerijas zariņi
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 olas
- 80 g pastāvējusi baltmaize
- 0,5 t.k. melnie pipari
- 0,5 t.k. smaržīgo piparu
- 0,5 t.k. Koriandrs
- 0,5 t.k. ziras
- 4 e.d. ketčups
- 1 e.d. sinepes
- 1 e.d. Vorčesteras mērce
- Sāls
Pagatavošana
Man jāatzīstas, ka es neizturēju un sāku griezt tūlīt, neļaujot gaļas maizei nostāvēties, tā smaržoja pārāk garšīgi un kārdinoši. Rezultātā tā, protams, izjuka. Šī iemesla dēļ tāpēc arī nav ievietoti fotoattēli ar skaisti sagrieztiem gaļas maizes gabaliņiem...
Gaļas maize pasniedzam kopā ar kartupeļu biezputru, pastu, rīsiem, kuskusu, tāpat arī lieliski saderēs kopā ar īru viskiju un sarkanvīnu. Izmēģiniet – ļoti garšīgi!