Gulaša zupa – vācu gulašas variants (gulašzupa)

Gulašu ir izdomājuši ungāri, jau iepriekš esmu šo recepti publicējis. Vācieši domāja, domāja un to nedaudz izmainīja. Nu, ko, nav slikti sanācis. Es pat teiktu, iznācis garšīgi. Iznācis gulaša zupa (gulaschsuppe). Pamēģiniet pagatavot un izvērtējiet, kurš no variantiem jums patika labāk.

Citas gulaša receptes:

Pagatavošana

Lieliska vācu gulašzupa, cēlusies no ungāru receptes:

  1. Tajā izmanto vairāk tomātu. Parasti lieto tomātu biezeni (passata) vai tomātu pastu.
  2. Dārzeņi un gaļa jāsagriež smalkāk,  kas visumā ir loģiski. Jo ungāru gulašs – tas ir klejotāju un ganu ēdiens, var pat teikt, pārgājiena-lauka ēdiens.  Savukārt gulašzupa – tas ir pilsētnieku, ģimenes mielasts. Šajā gadījumā gan laiks un rūpība pagatavošanai – daudz vairāk!
  3. Vācu variantā praktiski netiek izmantotas čipetki, toties pie gulašzupas pasniegšanas nereti tiek pievienots kārtīgs maizes gabals.

Gulaša zupa

Ar ko var aizstāt tomātu biezeni

Ja jums nav tomātu biezeņa, ņemiet passatu. Tāpat arī var nopirkt burciņu konservētu tomātu savā sulā un tos sasmalcināt ar blenderi. Vai arī izmantot 3 karotes lapas tomātu pastas, pievienojot ūdeni.

Gulašzupa – gulaša pagatavošanas vācu variants (gulaschsuppe)

6 porcijas
02:00
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Gulašzupa – gulaša pagatavošanas vācu variants (gulaschsuppe)
Gulašzupa - tajā tiek izmantoti vairāk tomāti. Dārzeņi un gaļa ir jāsagriež smalkāk. Bet klimpu vietā pasniedz maizes gabalu.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 1 liels sīpols
  • 5 kartupeļu bumbuļi
  • 400 g tomātu biezeņa vai “passata”
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes paprikas
  • 2 paprikas
  • 1/3 tējkarote timiāna
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Nomazgājiet gaļu un sagrieziet kubiciņos 1 centimetra biezumā.
2.
Sīpolu sagrieziet diezgan rupji, aptuveni, kā gaļu.
3.
Uzkarsējiet katliņā (vēlams čuguna) eļļu un apcepiet gaļu, tā ir strauji jāapcep brūna, lai nezustu sula.
4.
Pievienojiet sīpolu un gatavojiet vēl 5 minūtes.
5.
Pievienojiet papriku (pulveris), ķimenes un 2 šķipsniņas sāls.
6.
Pārlejiet ar tomātu biezeni un pievienojiet nedaudz ūdens. Sautējiet aptuveni stundu ilgi.
7.
Notīriet un sagrieziet kartupeļus. Izmērs tāds pats – 1 centimetru biezi kubiki.
8.
Tāpat arī sagrieziet papriku, to iepriekš attīrot no sēklām.
9.
Pagaršojiet gaļu. Ja tā jūs apmierina, nav cieta, tad var likt klāt kartupeļus.
10.
Pēc 5 minūtēm, kad ir pievienoti kartupeļi, liekam klāt papriku. Gatavojam vēl 10 minūtes.
11.
Notīrām un sasmalcinām piparus. Tos pievienojam un izslēdzam uguni. Ļaujam nostāvēties 5 minūtes. Viss, gulašzupa ir gatava!

Man ir vēl vairākas gulašu receptes. Nākamā, es domāju, būs čehu, alū un ar knedlikiem! Vai ieintriģēju? Mani pašu vilina!

Viss kulinārijas šedevriem