Kesadilja ar liellopu malto gaļu

Sakiet, vai jums garšo meksikāņu virtuves ēdieni? Kaut gan – kuram gan tā negaršo? Tā ir vienkārša savas pagatavošanas ziņā. Tajā plaši izmanto dārzeņus, gaļu, graudaugus un pākšaugus.  Un lielu daudzumu piparu. Visumā piparus var pievienot pēc saviem ieskatiem. 

Ja jums ir sanācis pārpiparot, ja mute burtiski deg, tad nav jēgas to dzēst ar ūdeni! Visefektīvākais veids – skābpiena produkti: krējums, kefīrs, piens, jogurts. Tos bieži vien pasniedz kā meksikāņu virtuves ēdienu mērces.

Šodien es jums pastāstīšu par kesadilju un liellopa gaļu. Visumā pastāv neskaitāmi daudz kesadiljas recepšu gan kopā ar vistu, gan cūkgaļu. Taču šodien mēs parunāsim par meksikāņu virtuves klasiku. Tā ir ļoti vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama recepte. Tās gatavošanas ilgums ir 20 minūtes. Tā jums noteikti iepatiksies.

Kesadilja ar liellopu malto gaļu

2 porcijas
00:20
Meksikas virtuve
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Kesadilja ar liellopu malto gaļu
Ļoti garšīgs meksikāņu virtuves ēdiens – kesadilja ar liellopu malto gaļu un dārzeņiem, ar meksiko un guacamole mērcēm. Pagaršojiet! Esmu drošs, ka garšos!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 6 tortiljas
  • 200 g liellopu maltās gaļas
  • 1-3 sīpoli
  • 1 tomāts
  • 1 g Čederas siers
  • 1 čilli pipars
  • 1 tējkarote cukurs
  • tējkarote Sāls
  • ēdamkarote vīna etiķa
  • pus-citrons
  • 2 tējkarote Olīveļļa
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagrieziet sīpolus gredzenos un iemarinējiet tos etiķī, pievienojot pusi tējkarotes cukura un sāls.
2.
Uz lielas uguns ātri apcepiet malto gaļu, pannu vispirms kārtīgi uzkarsējot. Tiklīdz gaļa gatava, pievienojiet tai pēc garšas sāli.
3.
Paralēli sagrieziet tomātu un attīriet to no sēklām. Tad to sagrieziet mazos kubiciņos.
4.
Tālāk – čilli pipars – attīriet to no sēklām (tajās ir koncentrējies viss rūgtums) un sagrieziet pusi (vai pat mazāk, ja nemīlat ēst pārmērīgu asu ēdienu).
5.
Ņemat Čederas sieru un sarīvējiet uz rupjās rīves. Viss, pildījums gatavs.
6.
Aizdaram izmantojiet 2 karotes olīveļļas, pievienojiet tai pus-citrona sulu, pus-karoti sāli un piparus, un sīki sagriežat atlikušo čilli (vai pat mazāk, ja jums negaršo asi ēdieni).
7.
Ņemiet tortiljas, izlieciet uz tās apcepto gaļu, tomātu, sīpolus, sarīvēto sieru, aplejiet ar aizdaru. Virsū uzklājiet vēl vienu tortilju un strauji apcepiet no abām pusēm pannā bez eļļas.
8.
Tiklīdz tortiljas kļūst sārtas – kesadilja ir gatava! Ņemiet to nost no uguns un sagrieziet četrās daļās. Pasniedziet to kopā ar guacamole mērci un krējumu, salsu un saldo čilli.

Pildījumam var izmantot arī saldo piparu, zaļos lociņus, kukurūzu – visumā visu, ko vien vēlaties. Es bieži gatavoju kesadilju ar dažādām piedevām, sievai garšo variants bez čilli, bet ar pievienotu gurķi. Ja jūs gatavojaties vakariņām meksikāņu stilā, tad var jau iepriekš sagriezt pildījuma sastāvdaļas un piedāvāt viesiem pašiem salikt kopā savu cienastu.

Sagatavojam un apcepam kesadilju

Kādus vēl meksikāņu virtuves ēdienus jūs gatavojat? Vai jums garšo asi ēdieni? Kādi notikumi jums saistās ar asiem ēdieniem?

Viss kulinārijas šedevriem