Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
Veikalos jau sāk parādīties jaunie kartupeļi. Lai arī tie dārgi maksā, un tie ir tādi nedaudz “plastmasīgi”, bet... gribās. Jaunie kartupeļi ir daudz labprātāk pērkami, nekā vecie rudens, jo tajos cietes daudzums ir mazāks, kalorijas – arī, bet vispatīkamākais ir tas, ka to var arī netīrīt un ēst ar visu mizu, kurā ir milzum daudz veselīgu lietu. Šodien mums ir krāsnī cepti kartupeļi. Mēs tos cepsim cepeškrāsnī ar divu veidu taukvielām, jūras sāli un rozmarīnu. Kāpēc? Tas ir lielisks salikums. Starp citu, arī parastos kartupeļus var gatavot pēc tādas pašas receptes.
Kā piedevu pie kartupeļiem esmu nolēmis pasniegt tievās cūkgaļas desiņas – lūk šāds “otrādāks siltais ēdiens”, ēdiena karalis – tieši jaunie kartupeļi. Desiņas lieliski papildinās ēdienu. Laba izvēle būs arī liellopu gaļas desiņas, tajās ir mazāk kaloriju.
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi

Sastāvdaļas
- 500 g. jaunie kartupeļi
- 25 g. saldkrējuma sviests
- 25 g. olīveļļas
- 2 rozmarīna zariņus
Pagatavošana
Ja jūs gatavosiet ar desiņām, tad tās var novārīt kopā ar kartupeļiem, bet pēc tam uzlikt tieši kartupeļiem pa virsu un apcept, līdz izveidojas brūna garoziņa.
Ceptos kartupeļus vislabāk būtu pasniegt kopā ar svaigiem salātiem, piemēram, gatavotiem no lociņiem un tomātiem. No dzērieniem piemērotākais būs sarkanvīns, kā arī gaišais alus. Labu apetīti!