Krāsnī cepti jaunie kartupeļi

Veikalos jau sāk parādīties jaunie kartupeļi. Lai arī tie dārgi maksā, un tie ir tādi nedaudz “plastmasīgi”, bet... gribās. Jaunie kartupeļi ir daudz labprātāk pērkami, nekā vecie rudens, jo tajos cietes daudzums ir mazāks, kalorijas – arī, bet vispatīkamākais ir tas, ka to var arī netīrīt un ēst ar visu mizu, kurā ir milzum daudz veselīgu lietu. Šodien mums ir krāsnī cepti kartupeļi. Mēs tos cepsim cepeškrāsnī ar divu veidu taukvielām, jūras sāli un rozmarīnu. Kāpēc? Tas ir lielisks salikums. Starp citu, arī parastos kartupeļus var gatavot pēc tādas pašas receptes.

Kā piedevu pie kartupeļiem esmu nolēmis pasniegt tievās cūkgaļas desiņas – lūk šāds “otrādāks siltais ēdiens”, ēdiena karalis – tieši jaunie kartupeļi. Desiņas lieliski papildinās ēdienu. Laba izvēle būs arī liellopu gaļas desiņas, tajās ir mazāk kaloriju.

Krāsnī cepti jaunie kartupeļi

4 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
Visu jūsu ģimeni iepriecinās krāsnī cepti kartupeļi.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 500 g. jaunie kartupeļi
  • 25 g. saldkrējuma sviests
  • 25 g. olīveļļas
  • 2 rozmarīna zariņus
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Kārtīgi nomazgājiet kartupeļus. Sagrieziet bumbuļus uz pusēm un novāriet, līdz tie ir pusgatavi. Šim nolūkam lieciet kartupeļu katlu uz uguns, pagaidiet, kamēr tas sāk vārīties, un ļaujiet pavārīties 7 minūtes. Tā mēs iegūstam kartupeļus “al dante”.
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
2.
Nolejiet kartupeļiem ūdeni un izlieciet cepšanas formā. Sajauciet 25 g izkausētu saldkrējuma sviestu (var izkausēt mikroviļņu krāsnī) ar 25 gramiem olīveļļas un aplejiet ar to mūsu kartupeļus.
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
3.
Pielieciet sāli, piparus. Pa virsu uzlieciet pāris rozmarīna zariņus un – cepeškrāsnī iekšā pie 200 grādu temperatūras uz 30 minūtēm.
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi

Ja jūs gatavosiet ar desiņām, tad tās var novārīt kopā ar kartupeļiem, bet pēc tam uzlikt tieši kartupeļiem pa virsu un apcept, līdz izveidojas brūna garoziņa.

Krāsnī cepti kartupeļi

Ceptos kartupeļus vislabāk būtu pasniegt kopā ar svaigiem salātiem, piemēram, gatavotiem no lociņiem un tomātiem. No dzērieniem piemērotākais būs sarkanvīns, kā arī gaišais alus. Labu apetīti!

Viss kulinārijas šedevriem