Marinētas sardelītes – slīkoņas (Utopenci)

Marinētas sardelītes – slīkoņas – tas ir vēl viens čehu ēdiens, kas ir sastopams jebkurā Prāgas bārā. Pie mums to nepasniedz. Ļoti žēl, jo daudzi alus cienītāji to atzīst par labākajām uzkodām pie alus!

Pagatavošanas recepte ir ļoti vienkārša. Paņemat jebkuras sardeles, ja nav sardeļu – ņemiet Krakovas desu un izveidojiet no tās sardeles (starp citu, čehi vārdu “kolbasa” izrunā, uzsvaru liekot uz otro zilbi: “KolbAsa”), pievienojiet sinepes un sīpolus un iemarinējiet ūdenī ar tam pievienotu etiķi (3 pret 1). Gatavošana aizņem 5 minūtes, bet jāmarinējas 5 dienas ilgi. Bet vēl ieteicamāk – pāris nedēļas. Taču kāds rezultāts!!! Ja vēlaties izpatikt savam vīrietim vai sagādāt pārsteigumu zaļumos – pagatavojiet Utopenci!

Marinētas sardelītes – “slīkoņas” (Utopenci)

5 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Marinētas sardelītes – “slīkoņas” (Utopenci)
Daudzi alus cienītāji “slīkoņas” atzīst par labākajām uzkodām pie alus!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 10 sardeles vai Krakovas desas līkums
  • 500 ml ūdens
  • 165 baltā vīna etiķis
  • ½ t,k, melnie pipari
  • ½ t,k, smaržīgie pipari
  • ½ t,k, cukurs
  • ½ t,k, Sāls
  • 2 sīpoli
  • 3 marinēti gurķi
  • 3 lauru lapas
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Ielejiet katliņā ūdeni, etiķi. Pievienojiet visus piparu veidus, cukuru, sāli un lauru lapas. Uzvāriet, un marināde ir gatava. Dažās pavārgrāmatās iesaka šo marinādi izkāst, citās (es tām piekrītu) teikts, ka var izmantot uzreiz.
Marinētas sardelītes – “slīkoņas” (Utopenci)
2.
Noņemiet sardelēm ādu. Pārgrieziet katru sardeli uz pusēm un veiciet nelielus iegriezumus (lai ātrāk iemarinētos).
Marinētas sardelītes – “slīkoņas” (Utopenci)
3.
Sagrieziet sīpolu pusapļos. Gurķus – apļos.
Marinētas sardelītes – “slīkoņas” (Utopenci)
4.
Ievietojiet sardeles burkā, pa virsu salieciet sīpolus un gurķus. Pārlejiet visu ar marinādi. Pēc 5 dienām “slīkoņas” var pasniegt galdā. Bet es ieteiktu noturēt tos marinādē 8 dienas.
Marinētas sardelītes – “slīkoņas” (Utopenci)

Utopenci

Starp citu, ir dažādi pikanti “slīkoņu” varianti: tos saziež ar sinepēm vai pievieno veselu čili piparu, var arī šņabja glāzīti. Šādas sardeles pasniedz, protams, kopā ar čehu alu. Jauku jums atpūtu!

Viss kulinārijas šedevriem