Paelja ar garnelēm
Es šodien piedāvāju pievērsties spāņu virtuvei. Paelja ar garnelēm - recepte ir ļoti vienkārša, bet mūsu valstij dārgi izmaksājoša: pie mums dārgi maksā čorizo desa, garneles un safrāns. Taču, ja izlemsiet pagatavot, tad noteikti to nenožēlosiet!
Ir radies viedoklis, ka ēdiena nosaukums „paelja” cēlies no latīņu vārda «patella» , kas nozīmē, panna.
Pastāv milzum daudz dažādi recepšu varianti, kurās bez rīsiem palejai pievienotas jūras veltes (kā arī šajā receptē), gliemeži, vista. Ir arī variants ar pupiņām un sieru, kā arī daudz citu.
Es gatavoju paelju tad, kad vēlos pārsteigt viesus ar ko neparastu, taču spāņi to gatavo svētdienās. Un tas ir pareizi, jo šis ēdiens taču ir izsmalcināts, piemērots svētkiem. Ķeramies klāt?
Paelja ar garnelēm
Novērtējums: 4
Skaits: 82
Jūsu novērtējums: ?
Piedāvāju pagatavot paelju ar garnelēm
- 300 g vistas buljons
- 200 g rīsi «arborio»
- 250 g tīģera garneles
- 50 g saldēti zirņi
- 50 g čorizo desa
- 1/2 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/3 paprikas
- 2 t.k. kaltētas paprikas
- 2 šķipsniņas Sāls
- Kajēnas pipars
- 5-10 safrāna zariņi
- Olīveļļa
Atzīmēt vis ir
1.
Sākam ar vistas buljonu (to var pagatavot pēc zemāk pieejamās receptes). Sakarsējam to un pievienojam safrānu, sāli un, ja mīlat asākus ēdienus – kajēnas piparu (ja jums ir asais čorizo, tad piparu var nelikt klāt).
2.
Čorizo desu sagriežam aplīšos, sīpolu smalkos kubiciņos, sasmalcinām ķiploku, bet papriku sagriežam plānās strēmelēs.
3.
Sakarsējam pannu un apcepam čorizo, ļaujam iztecēt taukiem, pievienojam sīpolu un 2 ēdamkarotes olīveļļas. Nepiemirstam samaisīt.
4.
Tiklīdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievienojam paprikas pulveri un ķiplokus. Turpinām gatavot vēl 2 minūtes.
5.
Pievienojam rīsus un samaisām ar aromātisko eļļu.
6.
Pieliekam zirnīšus. Samaisām un gatavojam vēl 3 minūtes.
7.
Virsū liekam garneles, bet starp tām – smalki sagrieztās paprikas strēmeles. Pārlejam ar buljonu – un liekam cepeškrāsnī 220 grādu karstumā uz 20 minūtēm.
8.
Izņemam pannu no cepeškrāsns un pagaršojam rīsus. Tiem ir jābūt maigiem un mīkstiem, bet ne sausiem. Taču, tā kā cepeškrāsnis ir dažādas, rīsi var izrādīties vēl negatavi. Ja tas tā ir, tad nav nekāda lielā nelaime – pievienojam ūdeni un pagatavojam tos līdz galam uz plīts, tas būs ātri.
Pasniedzam ar laba baltvīna glāzi. Šeit lieliski derēs spāņu vīni. Pamēģiniet, ļoti gardi!