Paelja ar garnelēm

Es šodien piedāvāju pievērsties spāņu virtuvei. Paelja ar garnelēm - recepte ir ļoti vienkārša, bet mūsu valstij dārgi izmaksājoša: pie mums dārgi maksā čorizo desa, garneles un safrāns. Taču, ja izlemsiet pagatavot, tad noteikti to nenožēlosiet!

Ir radies viedoklis, ka ēdiena nosaukums „paelja” cēlies no latīņu vārda «patella» , kas nozīmē, panna.

Recepte зaelja ar garnelēm

Pastāv milzum daudz dažādi recepšu varianti, kurās bez rīsiem palejai pievienotas jūras veltes (kā arī šajā receptē), gliemeži, vista. Ir arī variants ar pupiņām un sieru, kā arī daudz citu.

Paelja ar garnelēm

Es gatavoju paelju tad, kad vēlos pārsteigt viesus ar ko neparastu, taču spāņi to gatavo svētdienās. Un tas ir pareizi, jo šis ēdiens taču ir izsmalcināts, piemērots svētkiem. Ķeramies klāt?

Paelja ar garnelēm

4 porcijas
01:10
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Paelja ar garnelēm
Piedāvāju pagatavot paelju ar garnelēm
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas buljons
  • 200 g rīsi «arborio»
  • 250 g tīģera garneles
  • 50 g saldēti zirņi
  • 50 g čorizo desa
  • 1/2 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/3 paprikas
  • 2 t.k. kaltētas paprikas
  • 2 šķipsniņas Sāls
  • Kajēnas pipars
  • 5-10 safrāna zariņi
  • Olīveļļa
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sākam ar vistas buljonu (to var pagatavot pēc zemāk pieejamās receptes). Sakarsējam to un pievienojam safrānu, sāli un, ja mīlat asākus ēdienus – kajēnas piparu (ja jums ir asais čorizo, tad piparu var nelikt klāt).
Paelja ar garnelēm
2.
Čorizo desu sagriežam aplīšos, sīpolu smalkos kubiciņos, sasmalcinām ķiploku, bet papriku sagriežam plānās strēmelēs.
Paelja ar garnelēm
3.
Sakarsējam pannu un apcepam čorizo, ļaujam iztecēt taukiem, pievienojam sīpolu un 2 ēdamkarotes olīveļļas. Nepiemirstam samaisīt.
Paelja ar garnelēm
4.
Tiklīdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievienojam paprikas pulveri un ķiplokus. Turpinām gatavot vēl 2 minūtes.
Paelja ar garnelēm
5.
Pievienojam rīsus un samaisām ar aromātisko eļļu.
Paelja ar garnelēm
6.
Pieliekam zirnīšus. Samaisām un gatavojam vēl 3 minūtes.
Paelja ar garnelēm
7.
Virsū liekam garneles, bet starp tām – smalki sagrieztās paprikas strēmeles. Pārlejam ar buljonu – un liekam cepeškrāsnī 220 grādu karstumā uz 20 minūtēm.
Paelja ar garnelēm
8.
Izņemam pannu no cepeškrāsns un pagaršojam rīsus. Tiem ir jābūt maigiem un mīkstiem, bet ne sausiem. Taču, tā kā cepeškrāsnis ir dažādas, rīsi var izrādīties vēl negatavi. Ja tas tā ir, tad nav nekāda lielā nelaime – pievienojam ūdeni un pagatavojam tos līdz galam uz plīts, tas būs ātri.
Paelja ar garnelēm

Pasniedzam ar laba baltvīna glāzi. Šeit lieliski derēs spāņu vīni. Pamēģiniet, ļoti gardi!

Viss kulinārijas šedevriem