Pasta ar lasi saldā krējuma mērcē

Sodien es jums piedavaju doties neliela celojuma uz italu virtuvi un pagatavot pastu ar lasi salda krejuma merce. Kas var but lieliskaks par kartigi novaritiem spageti (al-dente), parlietiem ar visgardako salda krejuma merci kopa ar darzenu un lasa gabaliniem?! Lasa gabalinus klaj plana garozina, parlauz to – izplust sula, bet iekspuse – aromatiska roza gala, kas pati kust mute!

Tacu velos piebilst: ediens ir kalorijam bagats. Tapec to nav ieteicams gatavot ikdiena – labak pietaupiet svetku reizem. Pagatavosana aiznem tikai 15 minutes; tas nozime, ka jums atliks laiks ari kam citam loti svarigam.

Kā pagatavot pastu ar lasi saldā krējuma mērcē

5 porcijas
00:30
Itāļu virtuve
Novērtējums: 5
Skaits: 30
Jūsu novērtējums: ?
Kā pagatavot pastu ar lasi saldā krējuma mērcē
Vai jums garšo pasta? Ja garšo, tad, lūk, jums super ātra un garšīga recepte – spageti ar lasi saldā krējuma mērcē.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 200 g lasis
  • 200 g spageti
  • 70 m.g. 30%-tiga salda krejuma
  • 2 tomati
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 neliela sipola
  • 1/2 selerijas zarins
  • 1/2 tejkarote kurkuma (krasai)
  • Nedaudz dillu un petersila
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Liekam vārīties spageti. Uzvārām pilnu tējkannu. Ielejam ūdeni katliņā, bagātīgi sālām un ieliekam spageti. Vārām aptuveni 7 minūtes (uz iepakojuma ir precīzi norādīts, cik ilgi jāvāra).
2.
Sagriežam nelielos kubiciņos sīpolus, ķiploku un seleriju. Centimetru lielos kubikos – tomātus un lasi. Sasmalcinām zaļumus.
3.
Pārbaudām spageti. Iespējams, tie jau ir gatavi. Ja tā, tad ieberam tos caurdurī (tautas valodā - duršlāgā).
4.
Uz sakarsētas pannas uzlejam nedaudz olīveļļas. Tad liekam sīpolus, bet pēc minūtes – ķiplokus (samazinām uguni, lai ķiploks neapdeg).
5.
Tad liekam tomātus (uguni var palielināt – tomātu sula neļaus ķiplokiem apdegt).
6.
Tad ieberam seleriju un zaļumus.
7.
Pēc minūtes ieliekam laša gabaliņus un ļaujam tiem apcepties 4-5 minūtes ilgi.
8.
Pievienojam saldo krējumu un kurkumu. Vēl pāris minūtes – un mērce ir gatava.
9.
Ņemam jau gatavos spageti un liekam tos mērcē iekšā. Mērcei ir pilnībā jāpārklāj spageti. Viss – pasta ar lasi un saldo krējumu ir gatava!

Kā redzat, viss ir pagatavojams ātri un vienkārši. Pamēģiniet – iespējams, ka šī recepte kļūs par jūsu “burvju nūjiņu-izpalīgu”, kad radīsies vajadzība kādu ātri un garšīgi paēdināt.

Viss kulinārijas šedevriem