Pasta ar sēnēm
Pasta ar sēnēm garšos gan veģetāriešiem, gan gaļas ēdājiem, tas ir ļoti sātīgs un garšīgs ēdiens. Bet smarža, kas pārņems virtuvi, momentāni visai ģimenei liks sanākt kopā.
Cilvēku attieksme pret sēnēm ir visdažādākā. Kādam tās garšo, kāds tās neēd vispār. Taču pārsvarā sēnes negatavo tikai tāpēc vien, ka labas sēnes, pirmkārt, ir jāsalasa, tad jānotīra un tikai pēc tam jāpagatavo. Ziemā ir vēl ļaunāk, jo šajā gadalaikā sēnes neaug. Taču ir vairāki veidi, kā ar to tikt galā. Šeit palīgā nāk saldēšana. Šodien es gatavoju ēdienu no saldētām meža sēnēm, bet jūs varat gatavot arī no svaigām.
Ēdiens ir nosacīti sadalāms trijos komponentos – sēnes, mērce un pasta. Tos visus var gatavot atsevišķi, ko, kā jau uzminējāt, tad arī pielieto restorānu virtuvēs.
Pasta ar sēnēm
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Pasta ar sēnēm garšos gan veģetāriešiem, gan gaļas ēdājiem, tas ir ļoti sātīgs un garšīgs ēdiens.
- 400 g sēnes
- 1,5 sīpoli
- 1 tomāts
- 3 ķiploka daiviņas
- 50 g baltvīns
- 70 g saldais krējums 30%
- Olīveļļa cepšanai
Atzīmēt vis ir
1.
Vispirms pagatavosim mērci. Šim nolūkam pārgrieziet 1 sīpolu un 1 tomātu uz pusēm un apcepiet, tam izmantojot burtiski tikai vienu eļļas lāsi, līdz tie apdeg. Tad apgrieziet tos un pievienojiet ķiploku.
2.
Tad pievienojiet vīnu (vai ūdeni) un ar cepšanas lāpstiņu noskrubiniet piedegušās garoziņas, tās piešķirs papildus garšu. Izvāriet pusi šķidruma.
3.
Pārvietojiet pannas saturu augstā glāzē un ar blenderi visu sasmalciniet.
4.
Tālāk ķerieties pie sēnēm. Sadalām tās trijās daļās. Vienu daļu mēs izkāšam ar sieta palīdzību, otru daļu apcepam sviestā, trešo pagaidām atstājam. Tās būs dekorējumam. Tas aizņems 8 minūtes. Noņemiet apceptās sēnes no uguns un nolieciet malā.
5.
Paralēli novāriet makaronus. Esmu nolēmis pagatavot pastu, kas saucās „fuzilli” – tās ir tādas mazas spirālītes. Man patīk, kā mērce apņem šīs spirālītes, saplūst ar tām. Pastu vārām 5 minūtes, līdz viss ir pusgatavs.
6.
Sīpolus smalki sagriežam. Apcepam tos sviestā, līdz tie kļūst pa daļai caurspīdīgi. Nokāšam sēnes un pievienojam sīpoliem. Pēc tam pakāpeniski pievienojam izkāsto ūdeni pannā tā, lai sēnes tiktu nosegtas līdz pusei.
7.
Sēnes gatavojam 15 minūtes. Kad tās sāk apcepties, pievienojam iepriekš pagatavoto mērci. Vēl 10 minūtes – un sanāks piesātināta sēņu mērce. Pievienojam fuzilli un samaisām. Pievienojam 70 gramus saldā krējuma. Gatavojam vēl 5 minūtes.
8.
Servējam pastu ar sēnēm. Šim nolūkam ņemam dziļu trauku un sākumā tajā ieliekam pastu. Tad atsevišķi – apceptās sēnes. Virsū – pāris pētersīļu lapiņas.
Pasniedzam kopā ar baltvīnu un sēņotāja dziesmiņu ) Būs ļoti gardi.