Ačik-čučuk – salāti pie plova vai šašlika
Ačik-čučuk - visiecienītākie uzbeku salāti. Tie ir sevišķi svarīgi tāpēc, ka Uzbekistānā tos vienmēr pasniedz pie plova. Nu un tie ir gatavojami veselas 3 minūtes! Es tos gatavoju ļoti bieži, pie gaļas – minimāls ingredientu daudzums, ātri pagatavojami, garšīgi, un ko gan vēl vajag?
Šie salāti ir īsts atradums “dūkaniešiem” – tajos nav eļļas, un tos var gatavot, sākot ar posmu “nomaiņa”. Interesantais nosaukums “ačik-čučuk” (tas tiek izrunāts ļoti ātri) nozīmē “ass”. Bet cik daudz asuma pievienot – tas, protams, jāizlemj jums pašiem. Visādam gadījumam, tālāk jūs varēsiet iepazīties ar rakstu par čili pipariem un to, kā tos sautēt.
Ačik-čučuk
Sastāvdaļas
- 3 nogatavojušies tomāti
- ¼ sīpola
- 1 čili pipars
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Ja jūs šos salātus sagatavosiet nedaudz ātrāk, tad salāti no tā tikai būs ieguvēji. Sīpoli izdalīs sulu un iemarinēs tomātus.
Kaut arī šie salāti paredzēti pasniegšanai pie plova, tos pasniedz pie visiem gaļas ēdieniem. Piemēram, ačik-čučuk ir vienkārši lieliski piemēroti šašlikam. Izmēģiniet, būs garšīgi. P.S. Aizraujoša meistarklase ačik-čučuk sagriežanai )