Stiklinieka siļķe
Tas ir zviedru nacionālais ēdiens. Ar šīs receptes palīdzību iespējams no parastas mazsālītas siļķes pagatavot ļoti garšīgu, es pat teiktu, ideālu uzkodu pie šņabja. Zviedru valodā šis ēdiens saucās “glasmestarsiļ”. Šādu nosaukumu tā ieguva dēļ tā, ka parasti tika gatavota stikla burkā. Stiklinieka siļķi tradicionāli ierasts likt galdā uz Ziemassvētkiem un vasaras vidū svinētajiem – mūsu Līgo svētkiem.
Кeceptei izmantojiet tieši balto vīna etiķi. Tas ir 5%-tīgs, tā ir optimāla koncentrācija ideālas marinādes garšas iegūšanai, un tas nozīmē, arī mūsu stiklinieka siļķes. Šķaidīt 9%-tīgo galda etiķi līdz vajadzīgajai konsistencei – atstāsim šo sarežģīto nodarbi ķīmiķiem! Ņemam to, kurš jau ir 5%-tīgs.
Stiklinieka siļķe (“glasmestarsiļ”)
2 porcijas
00:20
Zviedru virtuve
Novērtējums: 4.5
Skaits: 10
Jūsu novērtējums: ?
Garšīga uzkožamā recepte – stiklinieka siļķe. Lieliski piemērota galdam, uz kura jau atradīsies šnabja kortelītis. Viesi jums pateiks paldies!
Porcijas: - +
Sastāvdaļas
- 2 mazsālītas siļķes filejas
- 1 sarkanais sīpols
- 1 burkāns
- 1 tējkarote diļļu
- 4 ēdamkarotes ūdens
- 3 ēdamkarotes baltā vīna etiķa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarote sinepju sēkliņas
- Smaržīgais pipars
Atzīmēt vis ir
Pagatavošana
1.
Ņemiet mazsālītas siļķes fileju un sagrieziet to gabaliņos.
2.
Sīpolu sagrieziet gredzenos.
3.
Burkānu sarīvējiet uz vidēji rupjas rīves.
4.
Izlieciet to visu burkā. Apbārstiet pa virsu dilles un pievienojiet lauru lapu.
5.
Tagad gatavojam marinādi. Šim nolūkam ielejam nelielā katliņā ūdeni, etiķi, pievienojam cukuru, sinepes un smaržīgo piparu. To visu uzvāriet un ielejiet burkā ar siļķi. Lūk, viss ir gatavs.
Ļaujiet burkai atdzist, tad lieciet ledusskapī uz 12 stundām.
Viss, stiklinieka siļķe ir gatava! Garantēju, ka jūsu viesi būs pārsteigti par šīs mazsālītās-marinētās zivtiņas lielisko, maigo un saldeno garšu. Un kādas zivju uzkodas jums garšo? Vai esat mēģinājuši pagatavot mājas šprotes?