Baziliks

Baziliks

Ne velti baziliku daudzi uzskata par „karalisku augu”, jo tā nosaukums tiek pielīdzināts sengrieķu nosaukumam „basilevs”, kas tulkojumā nozīmē „cars”. Šo statusu augam nodrošinājis arī elegantais izskats un neatkārtojamā smarža, kuru tik ļoti ir iecienījuši neskaitāmi daudzi pavāri.

Baziliks svaigā veidā pievienos Jūsu ēdieniem aromātu, bet žāvētā veidā tas lieliski papildinās garšu gammu.

Baziliks tiek augstu vērtēts savu ārstniecisko īpašību dēļ:

  • Normalizē spiedienu
  • Uzlabo asins apgādi ar skābekli
  • Tas ir bagātīgs antioksidantu avots

Daudzi pavāri nemaz nespēj iedomāties tādus ēdienus, kā pesto, tomātu zupas, dažādi salāti un picas bez bazilika.

Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

Pievienot komentāru