- Apraksts
- Specifikācija
Lauru lapa ir bagāta ar fitoncīdiem, miecvielām un dažādiem organismam nepieciešamiem mikroelementiem. Tā satur 4,5% ēteriskās eļļas, kuras sastāvā ietilpst 14 dažādas vērtīgās vielas, to skaitā arī etiķskābe, baldriānskābe un citas. Pateicoties tam, lauru lapām piemīt antiseptiska, pretiekaisumu, urīndzenoša, pretreimatisma, hipotensīva, sedatīva un vielmaiņu veicinoša iedarbība. Turklāt, kas ļoti vērtīgi, visas šīs īpašības saglabājas arī žāvētajās lapās.
Lietošana: izmanto kā garšvielu gan veselā, gan smalcinātā veidā, gatavojot gaļu, zivis, medījumu, mērces, zupas, marinādes. Veselas lauru lapas pirms ēdiena pasniegšanas galdā ieteicams no tā izņemt.