- Apraksts
- Specifikācija
Smaržīgie pipari ir kaltēti augļi, kurus ievāc tad, kad tie vēl nav nogatavojušies. Šmaržīgie piparu graudi glabājas ilgāk nekā maltie pipari, un tie piešķir ēdienam spēcīgāku aromātu, ja tiek samalti tieši pirms lietošanas. Interesanti, ka smaržīgie pipari izmantojami ne tikai pārtikā, tos pievieno arī dezodorantu ražošanā. Kaltētos smaržīgo piparu graudos dominē krustnagliņu aromāts, bet šo piparu koka lapās – kanēlis un muskatrieksts. Mūsdienās smaržīgos piparus audzē plantācijās Meksikā un Centrālamerikā, bet vislabākās kvalitātes smaržīgie pipari joprojām aug Jamaikā.
Izmantošana: Smaržīgos piparus lieto daudzviet pasaulē, lai gatavotu dažādus gaļas ēdienus, piemēram, vācu desiņas, kā arī sautējumus, marinādes, bārbekjūmērces.