Dilles

Dilles

Tas ir visiem ierasts augs jebkurā dārzā.  Nedaudz saldenas, ar patīkamu garšu un specifisku aromātu – tas viss ir nodrošinājis dillēm popularitāti visās pasaules virtuvēs. Gatavojot, bez zaļās lapu un stiebru daļas (gan svaigā, gan arī kaltētā veidā), tiek izmantotas arī auga sēklas.

Dilles pievieno gandrīz jebkuriem pamatēdieniem: gaļa, zivs, kartupeļi, no dārzeņiem gatavoti ēdieni.  Plaši pielieto visdažādāko produktu konservēšanā.

Dillēm piemīt arī veselībai noderīgas īpašības:

  • Piemīt urīnu dzenošs efekts
  • To eļļa stimulē kuņģa sulas izdalīšanos.
Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

Pievienot komentāru