Timiāns

Timiāns

Tā izteiktā un spēcīgā garša atklājas pakāpeniski. Kā zināms, tas tiek izmantots, gatavojot sautējumus un sacepumus, kā arī pievienošanai zupās un salātos. Timiāns ir ideāli piemērots zivs marinēšanai. Gan zaļā, gan žāvētā veidā tas kļuvis par plaši pielietotu garšvielu daudzās pasaules virtuvēs.

No visas šo garšaugu daudzveidības populārākie ir trīs:

  • Parastais timiāns jeb dārza – visizplatītākais no veidiem, tiek izmantots ļoti daudzās receptēs.
  • Citrona timiāns – savu īpašību ziņā līdzinās parastajam, taču tam piemīt citrona piegarša, kas nozīmē, ka ir labi piemērots zivij.
  • Apelsīna timiāns – piemīt apelsīna mizas aromāts, tādēļ tas labi aromatizē jau gatavos gaļas ēdienus, ceptus dārzeņus, kā arī tēju.

Savu ārstniecisko īpašību dēļ tiek pielietots medicīnā, jo kalpo par labu antiseptiķi un šūnaudu avotu.

Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

Pievienot komentāru