Jēra cepetis

Jēra cepetis

Jēra cepetis – ļoti vienkāršs mājas ēdiens. Jēra cepetis gatavojams pēc principa – “ātri apcep, saliec podiņā un uz pāris stundām aizmirsti”. Bet kad atceries, pusdienas jau ir gatavas, garšīgas, maigas, aromātiskas. Šāds ēdiens sasildīs ziemā un sātīgi paēdinās vasarā.

Podiņā cepta jēra gaļa

Iepriekš biju publicējis jēra gaļas ēdienu receptes. Ar tām var iepazīties pēc zemāk redzamajām atsaucēm:

Es parasti jēru gatavoju podiņā, kad ir laiks, bet nav vēlēšanās stāvēt pie plīts. Kad gribas nodoties kam citam: palasīt labu grāmatu, paskatīties kādu no kinematogrāfijas jaunumiem, sameklētu un lejuplādētu no interneta plašumiem, izgatavot mazajam mašīnīti no LEGO klucīšiem. Visumā mēģiniet gatavot! Es pārliecināts, jums garšos.

Jēra cepetis

Jēra cepetis

Novērtējums: 5
Skaits: 3
Jūsu novērtējums: ?
Jēra cepetis - ļoti vienkāršs mājas ēdiens. Saliki visu podiņā - un aizmirsi uz 2 stundām.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 300 g. aitas gaļas
    • 300 g. kartupeļi
    • 200 g. ķirbis
    • 100 g. šampinjonu
    • 3 ķiploka daiviņas
    • 1 puravs
    • 1 burkāns
    • ½ t.k. fenheļa sēklas
    • ½ t.k. koriandra sēklas
    • ½ t.k. kumīns (zira)
    • 2 ēd.k. olīveļļas
    • Sagatavošanās laiks: 20
    • Gatavošanas laiks: 120
    • Galdu: 3

    Pagatavošana

    • 1.Liekam podiņā kartupeļu kārtuSagriežam jēra gaļu, kartupeļus, ķirbi un sēnes lielos gabalos. Sasmalcinām ķiploku. Gredzenos sagriežam sīpolu, uz rupjās rīves sarīvējam burkānus.
    • 2.Liekam podiņā kartupeļu kārtuLiekam podiņā kartupeļu kārtu, tad ķirbju kārtu un sēņu kārtu.
    • 3.Palielinām uguni un strauji apcepam jēruIelejam sakarsētā pannā augu eļļu un pievienojam sasmalcināto ķiploku, fenheļa, koriandra sēklas un ziru. Nedaudz pakarsējam, lai izdalās aromāts. Palielinām uguni un strauji apcepam jēru.
    • 4.Izliekam gaļu podiņā.Izliekam gaļu podiņā.
    • 5.Uz šīs pašas pannas apcepam sīpolus kopāUz šīs pašas pannas apcepam sīpolus kopā ar burkāniem un liekam gaļai pa virsu.
    • 6.Liekam virsū vāciņu un liekam cepties cepeškrāsnīKatram podiņam pievienojam sāli un piparus pēc garšas, pārlejam ar verdošu ūdeni aptuveni divas trešdaļas no podiņa tilpuma. Liekam virsū vāciņu un liekam cepties cepeškrāsnī uz 2 stundām.

    Pasniegt var podiņos ( šeit pats galvenais – neapdedzināties), bet var arī izlikt šķīvī. No dzērieniem lieliski piemērota būs sarkanvīna glāze. Var aizdegt sveces. Mājīgums un romantika, jā!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      31.05.15 10:05 Re: Jēra cepetis

      Jāpamēģina pagatavot. Paldies par recepti.

    Pievienot komentāru