Jēra cepetis
Jēra cepetis - ļoti vienkāršs mājas ēdiens. Jēra cepetis gatavojams pēc principa – “ātri apcep, saliec podiņā un uz pāris stundām aizmirsti”. Bet kad atceries, pusdienas jau ir gatavas, garšīgas, maigas, aromātiskas. Šāds ēdiens sasildīs ziemā un sātīgi paēdinās vasarā.
Iepriekš biju publicējis jēra gaļas ēdienu receptes. Ar tām var iepazīties pēc zemāk redzamajām atsaucēm:
Es parasti jēru gatavoju podiņā, kad ir laiks, bet nav vēlēšanās stāvēt pie plīts. Kad gribas nodoties kam citam: palasīt labu grāmatu, paskatīties kādu no kinematogrāfijas jaunumiem, sameklētu un lejuplādētu no interneta plašumiem, izgatavot mazajam mašīnīti no LEGO klucīšiem. Visumā mēģiniet gatavot! Es pārliecināts, jums garšos.
Jēra cepetis
Sastāvdaļas
- 300 g. aitas gaļas
- 300 g. kartupeļi
- 200 g. ķirbis
- 100 g. šampinjonu
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 puravs
- 1 burkāns
- ½ t.k. fenheļa sēklas
- ½ t.k. koriandra sēklas
- ½ t.k. kumīns (zira)
- 2 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana
Pasniegt var podiņos ( šeit pats galvenais – neapdedzināties), bet var arī izlikt šķīvī. No dzērieniem lieliski piemērota būs sarkanvīna glāze. Var aizdegt sveces. Mājīgums un romantika, jā!