Klasiskā frikadeļu zupa

Klasiskā frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa – tā vien šķiet, ko gan šeit jaunu var piebilst? Jā, tā garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Un ir arī vienkārši pagatavojama. Taču ir viens “zemūdens akmens” – ļoti bieži zupa sanāk pārmērīgi trekna. Nu tik trekna, ka to pat ēst negribas.

Nu tad tiksim skaidrībā, kāpēc tā notiek? Kā pagatavot garšīgu frikadeļu zupu?

Ideāla frikadele

Problēmas sakne ar trekno buljonu ir maltajā gaļā. Nav noslēpums, ka veikalos maltajai gaļai bieži vien pievieno speķa gabalus. Tas tiek darīts tādēļ, ka speķis ir daudzreiz lētāks par gaļu. Bez tam, no maltās gaļas pārsvarā gatavo kotletes, bet tām cepoties, speķis nodrošina sulīgumu. Lai izvairītos no lieka treknuma, gatavojot frikadeļu zupu, ņemiet jauktā tipa malto gaļu, gatavotu no cūkgaļas un liellopa gaļas. Bet būtu labāk, ja malto gaļu pagatavotu paši, tas aizņem maz laika, bet garšu uzlabo vairākkārtīgi.

Kad nu esam tikuši skaidrībā ar malto gaļu, gribu jums piedāvāt klasisko frikadeļu zupas variantu.

Klasiskā frikadeļu zupa

Klasiskā frikadeļu zupa

Novērtējums: 4
Skaits: 18
Jūsu novērtējums: ?
Kā pagatavot garšīgu frikadeļu zupu?

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 500 g maltās gaļas (cūkgaļa + liellopa gaļa – 2/1)
    • 3 kartupeļi
    • 1 ola
    • 1/2 sīpols
    • 1/2 burkāns
    • 1 ķiploka daiviņa
    • 50 g smalki makaroni gredzentiņos
    • sviests
    • zaļumi (pētersīļi un dilles)
    • Sāls
    • Pipari
    • Sagatavošanās laiks: 20
    • Gatavošanas laiks: 70
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1.Gatavojam malto gaļuGatavojam malto gaļu. Samaļam gaļu aparātā (2 cūkgaļas daļas un 1 liellopu gaļas daļa) un nedaudz zaļumu. Pievienojam olu, sāli, piparus un kārtīgi samaisām.
    • 2.Veidojam frikadelesVeidojam frikadeles. Ideāla frikadele – apaļas formas gaļas bumbiņa, tā ir sulīga un viegli ievietojas mutē :).
    • 3.Ielejam katliņā ūdeniIelejam katliņā ūdeni, saliekam tajā frikadeles un liekam uz uguns. Tiklīdz sāk vārīties – noņemam putas.
    • 4.Paralēli sagriežam smalkos kubiciņos burkānuParalēli sagriežam smalkos kubiciņos burkānu, sīpolu un ķiploku. Notīrām kartupeļus un sagriežam lielos kubikos.
    • 5.Pievienojam kartupeļusTiklīdz buljons sāk vārīties, pievienojam kartupeļus.
    • 6.Apcepam sviestā sīpolusApcepam sviestā sīpolus, pēc pāris minūtēm pievienojam burkānus un pašās beigās – ķiploku. Visu liekam zupā.
    • 7.Pievienojam saujiņu makaronu.Pievienojam saujiņu makaronu.
    • 8.Pēc 5 minūtēm pieliekam klāt zaļumus un izslēdzamPēc 5 minūtēm pieliekam klāt zaļumus un izslēdzam.

    Pamēģiniet! Ja maltā gaļa izvēlēta pareizi, tad zupa sanāks mēreni trekna un ļoti garšīga.

    Frikadeļu zupa

    P.S. Ja jūs vēlaties pagatavot zupu maziem bērniem, tad diētiskās frikadeļu zupas recepte ir jūsu priekšā.

     

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      27.09.15 08:09 Re: Klasiskā frikadeļu zupa

      . Es gatavoju frikadeles tikai no liellopu gaļas. Tādā veidā tauku ir mazāk.

      1. ,
        27.09.15 08:09 Re: Klasiskā frikadeļu zupa

        Tauku maz, taču liellopu gaļas frikadeles pēc garšas sanāk ļoti sausas.

    2. ,
      27.09.15 08:09 Re: Klasiskā frikadeļu zupa

      Mēdz gadīties, ka uzvārītā zupa ir ēdama tikai otrā dienā. Ja to izņem to no ledusskapja, un no tās virsmas noņem sakrājušos tauku kārtu, tad problēma ir atrisināta!

    3. ,
      05.02.17 11:02 Re: Klasiskā frikadeļu zupa

      Lai zupa nebūtu trekna, liek klāt skābētu gurķi , var likt taisni šķīvī, bet var arī mazliet pavārīt. Un pirmo reizi te visur lasu , ka kartupeļus vāra kopā ar makaroniem, tad vai nu kartupeļu zupa ar burkāniem , vai makaronu zupa.

    Pievienot komentāru