Klasiskā frikadeļu zupa
Frikadeļu zupa – tā vien šķiet, ko gan šeit jaunu var piebilst? Jā, tā garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Un ir arī vienkārši pagatavojama. Taču ir viens “zemūdens akmens” – ļoti bieži zupa sanāk pārmērīgi trekna. Nu tik trekna, ka to pat ēst negribas.
Nu tad tiksim skaidrībā, kāpēc tā notiek? Kā pagatavot garšīgu frikadeļu zupu?
Problēmas sakne ar trekno buljonu ir maltajā gaļā. Nav noslēpums, ka veikalos maltajai gaļai bieži vien pievieno speķa gabalus. Tas tiek darīts tādēļ, ka speķis ir daudzreiz lētāks par gaļu. Bez tam, no maltās gaļas pārsvarā gatavo kotletes, bet tām cepoties, speķis nodrošina sulīgumu. Lai izvairītos no lieka treknuma, gatavojot frikadeļu zupu, ņemiet jauktā tipa malto gaļu, gatavotu no cūkgaļas un liellopa gaļas. Bet būtu labāk, ja malto gaļu pagatavotu paši, tas aizņem maz laika, bet garšu uzlabo vairākkārtīgi.
Kad nu esam tikuši skaidrībā ar malto gaļu, gribu jums piedāvāt klasisko frikadeļu zupas variantu. [recipe] Pamēģiniet! Ja maltā gaļa izvēlēta pareizi, tad zupa sanāks mēreni trekna un ļoti garšīga.
Klasiskā frikadeļu zupa

Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 3 kartupeļi
- 1 ola
- 1/2 sīpols
- 1/2 burkāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 50 g smalki makaroni gredzentiņos
- sviests
- zaļumi
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
P.S. Ja jūs vēlaties pagatavot zupu maziem bērniem, tad diētiskās frikadeļu zupas recepte ir jūsu priekšā.