Klasiskā frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa – tā vien šķiet, ko gan šeit jaunu var piebilst? Jā, tā garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Un ir arī vienkārši pagatavojama. Taču ir viens “zemūdens akmens” – ļoti bieži zupa sanāk pārmērīgi trekna. Nu tik trekna, ka to pat ēst negribas.

Nu tad tiksim skaidrībā, kāpēc tā notiek? Kā pagatavot garšīgu frikadeļu zupu?

Ideāla frikadele

Problēmas sakne ar trekno buljonu ir maltajā gaļā. Nav noslēpums, ka veikalos maltajai gaļai bieži vien pievieno speķa gabalus. Tas tiek darīts tādēļ, ka speķis ir daudzreiz lētāks par gaļu. Bez tam, no maltās gaļas pārsvarā gatavo kotletes, bet tām cepoties, speķis nodrošina sulīgumu. Lai izvairītos no lieka treknuma, gatavojot frikadeļu zupu, ņemiet jauktā tipa malto gaļu, gatavotu no cūkgaļas un liellopa gaļas. Bet būtu labāk, ja malto gaļu pagatavotu paši, tas aizņem maz laika, bet garšu uzlabo vairākkārtīgi.

Kad nu esam tikuši skaidrībā ar malto gaļu, gribu jums piedāvāt klasisko frikadeļu zupas variantu. [recipe] Pamēģiniet! Ja maltā gaļa izvēlēta pareizi, tad zupa sanāks mēreni trekna un ļoti garšīga.

Klasiskā frikadeļu zupa

6 porcijas
00:00
Novērtējums: 24
Skaits: 6
Jūsu novērtējums: ?
Klasiskā frikadeļu zupa
Kā pagatavot garšīgu frikadeļu zupu?
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 3 kartupeļi
  • 1 ola
  • 1/2 sīpols
  • 1/2 burkāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 g smalki makaroni gredzentiņos
  • sviests
  • zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Gatavojam malto gaļu. Samaļam gaļu aparātā (2 cūkgaļas daļas un 1 liellopu gaļas daļa) un nedaudz zaļumu. Pievienojam olu, sāli, piparus un kārtīgi samaisām.
Klasiskā frikadeļu zupa
2.
Veidojam frikadeles. Ideāla frikadele – apaļas formas gaļas bumbiņa, tā ir sulīga un viegli ievietojas mutē :).
Klasiskā frikadeļu zupa
3.
Ielejam katliņā ūdeni, saliekam tajā frikadeles un liekam uz uguns. Tiklīdz sāk vārīties – noņemam putas.
Klasiskā frikadeļu zupa
4.
Paralēli sagriežam smalkos kubiciņos burkānu, sīpolu un ķiploku. Notīrām kartupeļus un sagriežam lielos kubikos.
Klasiskā frikadeļu zupa
5.
Tiklīdz buljons sāk vārīties, pievienojam kartupeļus.
Klasiskā frikadeļu zupa
6.
Apcepam sviestā sīpolus, pēc pāris minūtēm pievienojam burkānus un pašās beigās – ķiploku. Visu liekam zupā.
Klasiskā frikadeļu zupa
7.
Pievienojam saujiņu makaronu.
Klasiskā frikadeļu zupa
8.
Pēc 5 minūtēm pieliekam klāt zaļumus un izslēdzam.
Klasiskā frikadeļu zupa

 

Frikadeļu zupa

P.S. Ja jūs vēlaties pagatavot zupu maziem bērniem, tad diētiskās frikadeļu zupas recepte ir jūsu priekšā.  

Viss kulinārijas šedevriem