Pasta

Ēdienu receptes ar pastu. Gatavojam makaronus garšīgi un ātri. Atklājam savas visiecienītākās receptes

Pasta ar sēnēm garšos gan veģetāriešiem, gan gaļas ēdājiem, tas ir ļoti sātīgs un garšīgs ēdiens. Bet smarža, kas pārņems virtuvi, momentāni visai ģimenei liks sanākt kopā.

Gribas kaut ko no itāļu virtuves un pie tam ātri pagatavojamu, garšīgu? Uzreiz prātā nāk ierastā pica un lazanja. Taču ne viens, ne otrs no ēdieniem bez jau iepriekš sagatavotiem produktiem nav ātri pagatavojams. Lazanjai ir jāgatavo mērces. Picai – mīkla. Tad kāpēc gan nepagatavot Kaneloni (cannelloni) ar gaļu? Gatavošanai tiek patērētas 30 minūtes, klāt vēl 20 minūtes – cepeškrāsnī. Manuprāt, pietiekami ātri!

Mēdz būt tā – ir ātri jāpagatavo ēdiens, bet laika stāvēšanai pie plīts nav. Ēst gribās tūlīt. Par to atgādina gan vēders, gan arī izsalkuši mājinieki. Tā arī man radās recepte: pasta ar mednieku desiņām 15 minūtēs.

Sodien es jums piedavaju doties neliela celojuma uz italu virtuvi un pagatavot pastu ar lasi salda krejuma merce. Kas var but lieliskaks par kartigi novaritiem spageti (al-dente), parlietiem ar visgardako salda krejuma merci kopa ar darzenu un lasa gabaliniem?! Lasa gabalinus klaj plana garozina, parlauz to – izplust sula, bet iekspuse – aromatiska roza gala, kas pati kust mute!

Man nav zināma neviena virtuve, kurā nav mēģināts to pagatavot, neraugoties uz to, ka ēdiens neizmaksā lēti un tā gatavošana aizņem ne mazumu laika. Sākumā es nedaudz pastāstīšu par šo ēdienu, lai jūs to visu vēlāk atstāstītu saviem viesiem, kad viņi ar gardu muti tiesās mūsu kopīgi pagatavoto maltīti!