Slinkie plācenīši

Slinkie plācenīši

Slinkie plācenīši – šai receptei ir jābūt pa rokai katrai māmiņai. Daudziem rodas jautājums, ar ko lai paēdina bērnu, lai viss noritētu ātri un ēdiens būtu arī veselīgs? Atbilde ir vienkārša: pagatavot plācenīšus ar biezpienu. Bērni tos dievina, bet ja vēl aplej ar kļavu sīrupu… Mazo lutekli pat aiz ausīm nebūs iespējams atraut no šķīvja.

Manam resgalim garšo arī šādas receptes:

Starp citu, ja no receptes izņem cukuru, bet pasniedzot galdā, krējumu aizvieto ar beztauku jogurtu, tad recepte būs ideāli piemērota tiem, kuri ievēro Dikāna diētu – sākot no “uzbrukuma” posma.

Slinkie plācenīši

Slinkie plācenīši

Novērtējums: 4
Skaits: 10
Jūsu novērtējums: ?
Slinkie plācenīši – šai receptei ir jābūt pa rokai katrai māmiņai.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 400 g. biezpiens
    • 2 ēd. k. cukurs
    • 1 ola
    • 120 g. milti (miltus var viegli aizvietot ar mannā)
    • 1/4 t.k. Sāls
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 5
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Biezpienu ielieciet traukāBiezpienu ielieciet traukā un viegli saspaidiet ar dakšu.
    • 2.Nedaudz saputojiet olu un pievienojiet biezpienamNedaudz saputojiet olu un pievienojiet biezpienam. Samaisiet ar dakšu.
    • 3.Pievienojiet sāli un cukuruPievienojiet sāli un cukuru. Samaisiet ar dakšu.
    • 4.Iesijājiet miltus biezpiena masāIesijājiet miltus biezpiena masā. Samaisiet ar dakšu.
    • 5.Sajauciet mīkluSajauciet mīklu. Tā sanāk mīksta, nedaudz līpoša pie rokām.
    • 6.Nogrieziet mīklas gabaliņuNogrieziet mīklas gabaliņu un sarullējiet plānā veltnītī.
    • 7.Sagrieziet to ripiņāsSagrieziet to ripiņās. Viss, slinkie plācenīši ir pagatavoti! Atliek tikai tos novārīt vai sasaldēt.

    Kā vāra slinkos plācenīšus

    1. Uzvāriet ūdeni
    2. Lieciet plācenīšus ūdenī. Tiklīdz tie uzpeld (parasti pēc 2 minūtēm) – tūlīt ņemiet ārā, tie ir gatavi!

    Veidojam slinkos plācenīšus

    Slinkie plācenīši – gatavošanas noslēpumi

    • Izvēlieties treknu, ne pārāk skābu biezpienu (jums droši vien ir sava iecienītā marka)
    • Milti plāceņos ir ne vairāk par vienu ceturto daļu, biezpiens ir jājūt.
    • Tiklīdz plāceņi uzpeld – tie ir gatavi. Nepārvāriet tos, jo savādāk tie kļūs skābi un “gumijoti”.

    Kā dekorēt slinkos plāceņus

    • Var uz plāceņa uzspiest ar lielo pirkstu un piešķirt medaljona formu
    • Var izmantot cepumu formu
    • Var ar dakšu iezīmēt līnijas vai viļņus

    Kā dekorēt slinkos plāceņus

    Es parasti gatavoju vairākas porcijas uzreiz. Daļu sasaldēju, daļu gatavoju uzreiz. Parasti pasniedzu ar krējumu, kļavu vai šokolādes sīrupu. Pamēģiniet pagatavot slinkos plāceņus, manuprāt, jūsu mazuļiem tie garšos!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      20.09.15 07:09 Re: Slinkie plācenīši

      Liels paldies par recepti! Man uzreiz viss izdevās)

    2. ,
      20.09.15 07:09 Re: Slinkie plācenīši

      Paldies par recepti, nupat pirms 10 minūtēm tos pagatavoju savam dēlam

    3. ,
      27.09.15 08:09 Re: Slinkie plācenīši

      Pirmo reizi sniedzu komentārus. Man slinkie plāceņi garšo jau kopš bērnības – vecmāmiņa ar tiem mani bieži lutināja.

    4. ,
      27.09.15 08:09 Re: Slinkie plācenīši

      Bet es slinkos plācenīšus nekomentēju, es tos parasti ēdu

    5. ,
      08.04.17 11:04 Re: Slinkie plācenīši

      Mana vecmāmiņa tos sauca par biezpiena klimpām, lika nevis cukuru, bet sāli un ķimenes, novārīja sālsūdenī. Uz šķīvja vēl karstiem uzlika virsū sviesta piciņu.
      Nesen sailgojos pēc bērnības garšas, uztaisīju, un manam 15 gadīgajam dēlam ļoti garšoja.

    Pievienot komentāru