Slinkie plācenīši
Slinkie plācenīši - šai receptei ir jābūt pa rokai katrai māmiņai. Daudziem rodas jautājums, ar ko lai paēdina bērnu, lai viss noritētu ātri un ēdiens būtu arī veselīgs? Atbilde ir vienkārša: pagatavot plācenīšus ar biezpienu. Bērni tos dievina, bet ja vēl aplej ar kļavu sīrupu... Mazo lutekli pat aiz ausīm nebūs iespējams atraut no šķīvja.
Manam resgalim garšo arī šādas receptes:
Starp citu, ja no receptes izņem cukuru, bet pasniedzot galdā, krējumu aizvieto ar beztauku jogurtu, tad recepte būs ideāli piemērota tiem, kuri ievēro Dikāna diētu – sākot no “uzbrukuma” posma.
Slinkie plācenīši
Sastāvdaļas
- 400 g. biezpiens
- 2 ēd. k. cukurs
- 1 ola
- 120 g. milti
- 1/4 t.k. Sāls
Pagatavošana
Kā vāra slinkos plācenīšus
- Uzvāriet ūdeni
- Lieciet plācenīšus ūdenī. Tiklīdz tie uzpeld (parasti pēc 2 minūtēm) – tūlīt ņemiet ārā, tie ir gatavi!
Slinkie plācenīši - gatavošanas noslēpumi
- Izvēlieties treknu, ne pārāk skābu biezpienu (jums droši vien ir sava iecienītā marka)
- Milti plāceņos ir ne vairāk par vienu ceturto daļu, biezpiens ir jājūt.
- Tiklīdz plāceņi uzpeld – tie ir gatavi. Nepārvāriet tos, jo savādāk tie kļūs skābi un “gumijoti”.
Kā dekorēt slinkos plāceņus
- Var uz plāceņa uzspiest ar lielo pirkstu un piešķirt medaljona formu
- Var izmantot cepumu formu
- Var ar dakšu iezīmēt līnijas vai viļņus
Es parasti gatavoju vairākas porcijas uzreiz. Daļu sasaldēju, daļu gatavoju uzreiz. Parasti pasniedzu ar krējumu, kļavu vai šokolādes sīrupu. Pamēģiniet pagatavot slinkos plāceņus, manuprāt, jūsu mazuļiem tie garšos!