Kā iegūt cieti novārītas olas, lai čaumala nesaplaisātu

Vēl pavisam nesen atpakaļ man nepatika cieti novārīt olas, jo man neizdevās iegūt garantēti labu rezultātu. Olu čaumalas gan saplaisāja, katliņā radās nepatīkama paskata pa olu čaumalu izdalījies baltums, dažkārt, olām pārvāroties, dzeltenums kļuva pelēki-zaļgans, bet baltums gumijots.

Mēģināju uzregulēt taimeri. Mēģināju izdurt olas dibenu un izlaist gaisu. Mēģināju vārīt bez mizas. Vārdu sakot, izmēģināju dažādus variantus. Un tikai pirms gada es uzdūros video ierakstam ar Lauru Koulderi (“Franch food at home”), manuprāt, tā bija 2.sezona. Viņa nodemonstrēja vienkāršu vārīšanas veidu, kas mani kopš tā laika vēl ne reizi nav pievīlis. Ņemam vistu olas, nomazgājam, liekam katliņā un aplejam ar aukstu ūdeni. Liekam uz uguns, ļaujam ūdenim kārtīgi uzvārīties. Izslēdzam uguni un uzliekam katliņam vāku! Pēc 10 minūtēm jums ir gatavas lieliski cieti novārītas olas. Un ar veselu čaumalu. Laiku var uzņemt aptuveni – plus-mīnus pāris minūtes neko neizšķir! Kopš tā laika es gatavoju cieti novārītas olas vienīgi šādi! Pat uz Lieldienām šādā veidā krāsoju – sanāca lieliskas. Un to visu es novēlu arī jums!

Viss kulinārijas šedevriem