Kā notīrīt tomātiem mizu
Nav sevišķi patīkami, ja ēdienā gadās tomātu mizas. Tās gan nav nesaēdamas, drīzāk nesagremojamas, jo tā tomēr ir celuloze. Un bieži vien cietās mizas plēksnes var sabojāt ne tikai ēdiena estētisko pusi, bet arī tā garšu. Kuram gan patīk slepus vilkt no mutes ārā šīs ādas, atrodoties pieklājīgā kompānijā. Lai izvairītos no šādas situācijas, daudzās receptēs tiek rekomendēts notīrīt tomātiem mizu. Bet kā to izdarīt ātri un ar minimālām pūlēm? Piedāvāju jums divus veidus.
Pirmais tomātu attīrīšanas veids no mizas
Šis paņēmiens būs jo sevišķi piemērots, ja jūsu tomāti ir vidējas gatavības. Tādi parasti arī pārdodas veikalos. Paņemiet dārzeņu tīrāmo nazi un notīriet tomātu, kā kartupeli. Viss ir vienkārši, ja?
Otrs gatavu tomātu attīrīšanas veids no mizas
- Ņemiet tomātus, dziļi izgrieziet augļkātiņu un veiciet krustveida iegriezumus no pretējās puses.
- Uzkarsējiet katliņā ūdeni un ielieciet tajā uz 30 sekundēm tomātus. Miza momentāni sāks atdalīties.
- Lai neapdedzinātos un pabeigtu termisko apstrādi, iemērciet tomātus aukstā ūdenī. Pēc tam pārpalikušo mizu atdaliet ar rokām.