Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
Esmu daudz rakstījis par to, kā gulašs tiek gatavots dažādās zemēs. Šodien vēlos pastāstīt par savu recepti, tā ir cūkgaļas gulašs latviešu gaumē. Tūlīt arī rodas divi jautājumi: kāpēc ar cūkgaļu (gulašu taču tradicionāli gatavo no liellopa gaļas), un kāpēc “latviešu gaumē”, ar ko tas atšķiras?
Atbildēšu uz visiem jautājumiem pēc kārtas.
- Cūkgaļas gulašs – jo pamatā pie mums pārtikā lieto cūkgaļu. Liellopa gaļa mūsu veikalos, maigi izsakoties, diez kas nav... Tā vēl piedevām ir daudzkārt dārgāka.
- Latviešu gaumē – jo ēdiens tiek pasniegts kopā ar Jāņu sieru, mūsu īpašo, dzelteno un stingro sieru ar ķimenēm. Ķimenes sierā ideāli papildina tās ķimenes, ko izmanto receptē. Bez tam siers skaisti izskatās dzeltenas cepurītes veidā virs sārtās, sātīgās gulaša masas.
Gulaša receptes, kuras iesaku jums izmēģināt:
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
6 porcijas
00:00
Novērtējums: 75
Skaits: 5
Jūsu novērtējums: ?
Tiek pasniegts ar Jāņu sieru un alu.
Porcijas: - +
Sastāvdaļas
- 500 g cūkgaļas ar nelielu tauku daudzumu
- 400 g tomātu savā sulā
- 100 g Jāņu siers
- 30 g malta paprika
- 4 kartupeļi
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 sīpoli
- 1 paprika
- 1/2 t.k. ķimenes
- Sāls
- Pipari
Atzīmēt vis ir
Pagatavošana
2.
Uzkarsējiet katliņā eļļu un apcepiet sīpolus. Pievienojiet tiem gaļu un strauji apcepiet no visām pusēm.
3.
Pievienojiet papriku, 2 sāls šķipsniņas un pārlejiet ar tomātiem savā sulā (tos iepriekš sasmalcinot blenderī). Sutiniet aptuveni stundu ilgi.
4.
Notīriet un sagrieziet kartupeļus – 1 cm biezos kubiciņos. Nogaršojiet gaļu. Ja tā jūs apmierina, nav cieta, tad pievienojiet kartupeļus.
5.
Sagrieziet bulgāru piparus, vispirms attīrot tos no sēklām. Pēc 5 minūtēm pievienojam papriku. Gatavojam vēl 10 minūtes.
Pirms pasniegšanas noteikti apbārstām ar sarīvētu cieto sieru. Es ieteiktu “Užavas” un “Brūveris”. Man tie patīk.