Kinza, koriandrs

Kinza, koriandrs

Dažkārt šie abi jēdzieni kļūdainā veidā netiek nošķirti, vai nu arī otrādāk, uzskata, ka tie ir divi dažādi augi. Tāpēc arī ieviesīsim skaidrību.  Auga pareizais nosaukums – koriandrs, taču kulinārijā ar šo nosaukumu pieņemts dēvēt tikai sēklas, bet zaļojošo daļu sauc par kinzu.

Kinzu, kā zināms, izmanto salātu gatavošanā, kā arī kā garšvielu zupām un gaļas ēdieniem.  Koriandrs – tas kalpo par lielisku aromatizētāju desām, sieriem, dažādiem konserviem. To pielieto alkohola rūpniecībā, tas ir ietverts daudzu džinu receptēs. Tā ēteriskās eļļas mazina alkohola negatīvās īpašības un papildina tā aromātu.

Jāpiemin arī veselībai noderīgās īpašības:

  • Kinza normalizē sirds- asinsvadu sistēmas darbu,
  • Veselīga gremošanas traktam kopumā.
  • Pateicoties koriandram, pārtika tiek pārstrādāta ātrāk,
  • Palīdz izvadīt šlakas un toksīnus.
Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

Pievienot komentāru