Zivs

Zivju ēdienu receptes. Upes un jūras zivju ēdienu receptes. Kā ātri un garšīgi pagatavot zivtiņu

Es šodien piedāvāju pievērsties spāņu virtuvei. Paelja ar garnelēm – recepte ir ļoti vienkārša, bet mūsu valstij dārgi izmaksājoša: pie mums dārgi maksā čorizo desa, garneles un safrāns. Taču, ja izlemsiet pagatavot, tad noteikti to nenožēlosiet!

Pašlaik veikalos ir pastāvīgas lašu un foreļu cenu akcijas.  Es tāpat, kā visi, labprāt pērku zivi. Gatavoju steikus, cepu, sālu utt. Un, lūk, neraža – pērkot veselu zivi, gribās to maksimāli izmantot. Kaut kur ir jāizmanto galva, asaka, spuras – vārdu sakot, „zupas izlase”. Un tā man radās šādas zupas recepte.

Pašlaik mūsu veikalos bez problēmām iespējams sameklēt daudz garšīgu zivju. Dorada tad arī ir viena no tādām –  tajā ir maz kaulu, tai ir pilnīgi balta gaļa bez taukiem, bagāta olbaltumvielām, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un apvienojama pilnīgi ar jebkuru garnīru. 

Vienkārša un ātra laša steiku pagatavošanas recepte ar rīsu garnieri. Būs lieliski piemērota gan vakariņām, gan viesu uzņemšanai. Bet pats galvenais – šo ēdienu ļoti labprāt ēd bērni!

Tas ir zviedru nacionālais ēdiens. Ar šīs receptes palīdzību iespējams no parastas mazsālītas siļķes pagatavot ļoti garšīgu, es pat teiktu, ideālu uzkodu pie šņabja. Zviedru valodā šis ēdiens saucās “glasmestarsiļ”. Šādu nosaukumu tā ieguva dēļ tā, ka parasti tika gatavota stikla burkā. Stiklinieka siļķi tradicionāli ierasts likt galdā uz Ziemassvētkiem un vasaras vidū svinētajiem – mūsu Līgo svētkiem.