- Apraksts
- Specifikācija
Rozmarīns — tā ir klasiska garšviela, kas sevišķu izplatību savā pielietojumā guvusi Dienvideiropas un Indijas virtuvēs. Spēcīgs aromāts, atgādina priežu smaržu, tas ir nedaudz ass, tāpēc šī vircotā garša ļauj rozmarīnam kalpot par ideālu papildinājumu daudziem ēdienu veidiem.
Žāvētā vai svaigā veidā smalki sakapātās rozmarīna lapas pievieno dārzeņu zupām, salātiem, maltajai gaļai, tas ideāli papildinās ceptas gaļas un putna gaļas garšu. Tas arī piešķirs svaigumu mīkstajiem sieriem, zivij un kartupeļiem.
Bez jau minētajām garšas īpašībām rozmarīnam piemīt arī daudz vērtīgas īpašības:
- Pateicoties savam aromātam spēj uzlabot garastāvokli
- Atbrīvo no galvassāpēm
- Veiksmīgi cīnās ar baktērijām un nostiprina imunitāti