Kategorija











Receptes

Jūs esat izvēlējies:
Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík) Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)
  • 1 glāze piena
  • 1 t.k cukurs
  • 1 t.k Sāls
  • Un vēl 3 ingredienti
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
  • 500 g. jaunie kartupeļi
  • 25 g. saldkrējuma sviests
  • 25 g. olīveļļas
  • 2 rozmarīna zariņus
Pildīta paprika Pildīta paprika
  • 6 paprikas
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • Un vēl 6 ingredienti
Šurpa (homšurbo) – zupa no aitas gaļas Šurpa (homšurbo) – zupa no aitas gaļas
  • 500 g. aitas gaļa
  • 4 kartupeļi
  • 2 tomati
  • Un vēl 12 ingredienti
Humuss Humuss
  • 200 g turku zirņi
  • 40 g sezama vai olīveļļas
  • 4 ēd.k. tahini
  • Un vēl 5 ingredienti
Kā pagatavot visgaršīgākās mājas kotletes Kā pagatavot visgaršīgākās mājas kotletes
  • 1 maizes klaips
  • 400 g cūkgaļas
  • 200 g liellops
  • Un vēl 5 ingredienti
Riekstiņi pie alus Riekstiņi pie alus
  • 500 g. rieksti
  • Sāls
  • Garšvielas
Ķirbja sacepums Ķirbja sacepums
  • 350 g. ķirbis
  • 1 apelsīns
  • 150 g. saldkrējuma sviests
  • Un vēl 6 ingredienti
Smilšu cepumi Zebra Smilšu cepumi Zebra
  • 250 g. miltu
  • 30 g. saldkrējuma sviests
  • 1 ola
  • Un vēl 5 ingredienti
Kaneloni ar gaļu (cannelloni) Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
  • 400 g liellopa gaļa
  • 10 kaneloni tūbiņas
  • ½ sīpols
  • Un vēl 3 ingredienti
Salāti vinegrets. Klasiskā recepte ar fotoattēliem. Salāti vinegrets. Klasiskā recepte ar fotoattēliem.
  • 3 ēd. k. Olīveļļa
  • 1 ēd. k. sarkanais vīna etiķis
  • Un vēl 10 ingredienti
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
  • 500 g cūkgaļas ar nelielu tauku daudzumu
  • 400 g tomātu savā sulā
  • 100 g Jāņu siers
  • Un vēl 8 ingredienti
Aknas krējumā Aknas krējumā
  • 1 kg. aknas
  • 150 g. skābais krējums
  • 2 sīpols
  • Un vēl 4 ingredienti
Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte
  • 1 kg cūkgaļas ribiņas
  • 2 t.k. Sāls
  • Un vēl 14 ingredienti
Klasiskā frikadeļu zupa Klasiskā frikadeļu zupa
  • 500 g maltās gaļas
  • 3 kartupeļi
  • 1 ola
  • Un vēl 8 ingredienti
Uzbeku plovs Uzbeku plovs
  • 300 g jēra gaļa
  • 300 g caurspīdīgo rīsu
  • 300 g burkāni
  • Un vēl 9 ingredienti
Pankūkas – biezas pankūkas pienā (american pancakes) Pankūkas – biezas pankūkas pienā (american pancakes)
  • 400 g milti
  • 300 ml piens
  • 60 g izkausēts saldkrējuma sviests
  • Un vēl 4 ingredienti
Soļanka Soļanka
  • 400 g liellopu gaļas
  • 300 g gaļas gabaliņi
  • 50 g olīvu
  • Un vēl 6 ingredienti
Dzidrs vistas buljons, pakāpeniska gatavošanas recepte Dzidrs vistas buljons, pakāpeniska gatavošanas recepte
  • 1.5 litri ūdens
  • 500 g vistas kājas
  • 1 burkāns
  • Un vēl 4 ingredienti
Gaļas veltnīši ar mārrutkiem sinepju mērcē Gaļas veltnīši ar mārrutkiem sinepju mērcē
  • 400 g kakla karbonādes
  • 100 g 33% putukrējuma
  • 30 g kūpināta krūtiņa
  • Un vēl 5 ingredienti

Jauna recepte

Jauna recepte – tas ir neliels ceļojums. Sākumā mēs sameklējam kādu interesantu ēdienu, visbiežāk – pēc fotoattēla, retāk – pēc nosaukuma. Uzzinām vēsturi, lai saprastu, vai šis ēdiens mums derēs. Un ir arī daudz interesantāk ēdienu nevis vienkārši pasniegt galdā, bet arī pastāstīt par recepti kādu stāstu, jo ļoti bieži pagatavojamās receptes saistās ar tās izcelsmes unikālo vēsturi, parašām, pagatavošanas tradīcijām.

Taču ērtāk ceļot ir gida pavadībā! Jo viņš pastāstīs, pateiks priekšā: šeit labāk būtu pieliet ūdentiņu, bet, lūk, šeit obligāti būtu jāpieliek ķimenes (nu neizdosies ēdiens bez ķimenēm!).

Lūk, šādus kulinārijas ceļojumus es vēlos jums piedāvāt. Lai jums būtu ērtāk, parakstieties uz sūtījumiem, pievienojieties draugiem, rakstiet komentārus. Pastāstiet par savu iemīļotāko recepti. Es ļoti priecāšos par katru jūsu publicēto ierakstu!

Viss kulinārijas šedevriem